BURSA’nın Kestel İlçesi’nde, gençlik platformu üyesi bir grup genç, sentetik uyuşturucu bonzainin kullanımının artmasını yürüyüş yaparak protesto etti.
Kestel de geçen Ağustos ayında kurulan Kestel Gençlik Platformu tarafından düzenlenen yürüyüş, Kestel Kent Meydanı'ndan başlayarak ilçe stadyumuna kaodar devam etti. Yaklaşık 2 kilometrelik yürüyüş boyunca gençler, 'Bonzai zülümdür zülme karşıyız', 'Ölme öldürme varlığına sahip çık', 'Kestel de bonzai istemiyoruz', 'Bonzai’ye karşı kardeşlik bağı', 'Zehir tacirleri düşmanımızdır', 'Uyuma uyuşma gençliğe sahip çık', 'Kestel gençliği bonzai’ye karşı' sloganları attı.
Yürüyüş sonunda, Kestel Gençlik Platformu adına açıklama yapan Said Albayrak, "Damarlarımızdaki asil kana sahip çıkıyoruz" diyerek, bonzai ve her türlü uyuşturucu kullanımına karşı olduklarını söyledi. Uyuşturu madde kullanımının aileye ve çevresine de büyük zarar verdiğini hatırlatan Albayrak, şöyle dedi:
"Öncelikle Kestel'de uyuşturucuya karşı bir mücadelenin başlatılabilmesi için parklarımızdaki güvenlik bir an önce sağlanmalıdır. Çocukların oynadığı oyun alanlarında rahatlıkla bu madde kullanılabiliyor. Uyuşturucu başta olmak üzere fuhuş gibi kötülüklere ev sahipliği yapan ve meydan veren bazı kamusal alanlarda bir takım kontrollerin ve tedbirlerin sıklaştırılması gerekmektedir."
Uyuşturucu alışkanlığı bulunan gençlere de seslenen Albayrak, "Yalnız değilsiniz. Bu illetten kurtulmanız için gençlik platformu olarak her türlü yardımı yapmaya hazırız" diye konuştu.
Yürüyüşe katılan gençler daha sonra ilçe stadyumunda düzenlenen iftara katıldı.

FOTOĞRAFLI