Bahri KARATAŞ/ İZMİR,() - İZMİR'de KESK'e bağlı sendikalara üye 26 kişi hakkında, 'terör örgütü DHKP/C'ye üye oldukları' iddiasıyla açılan davanın görülmesine devam edildi.
Geçen yıl ocak ve şubat ayında terör örgütü DHKP/C'ye yönelik iki ayrı operasyon düzenlenmiş, İzmir'de gözaltına alınan 26 kişiden 19'u tutuklanırken, sanıklar hakkında Özel Yetkili 12'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılmıştı. Dava aşamasında tutuklanan sanıklar tahliye edilirken, özel yetkili mahkemelerin kapanmasının ardından dava 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlandı. İzmir 2'n9ci Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuksuz yargılanan 13 sanık ve avukatları katıldı.
'OĞLUMU BANA DÜŞMAN ETTİLER'
Davaya müşteki olarak katılma talebinde bulunan İsmail Ercan'ın bu talebi reddedilirken, tanık olarak dinlenilmesine karar verildi. Ercan, oğlunun 16 yaşındayken kandırılarak örgüt mensubu yapıldığını, 2011 kasım ayında 17 yaşındayken, bir polisin şehit edilmesiyle ilgili bir kişiyi ziyarete gidince tutuklandığını, 1 yıl cezaevinde kaldığını söyledi. Aleyhlerinde şikayette bulunduğu yönünde oğluna sahte belgeler gösterildiğini ve kendisine düşman edildiğini savunan Ercan, "Şu anda benim oğlum ile hiçbir irtibatım yoktur. Avukatlar bana 'polis muhbiri' diyerek hakaret ediyorlar, haklarında şikayetçiyim. Ben CHP milletvekillerine 'DHKP-C üyesidirler' diye bir şey söylemedim, sadece onlara oy verdiğim için 'ellerim kırılsın' dedim" diye konuştu.
SAVCI: YASAL OLMAYAN YOLLARDA ELDE EDİLMİŞ DELİLLER VAR
Cumhuriyet Savcısı İbrahim Korkmaz, dosya incelendiğinde yasal olmayan yollarla elde edilmiş bir kısım delillerin bulunduğunun anlaşıldığını, ancak bu aşamada hangilerinin yasal olmayan şekilde elde edildiğini tespit etmenin mümkün olmadığını, bu hususun daha sonra değerlendirilmesi, yurt dışına çıkış yasağının kaldırılması taleplerinin kabulü yönünde mütalaa verdi.
Mahkeme heyeti, yurt dışına çıkış yasağına ilişkin taleplerin reddine karar vererek duruşmayı erteledi.
Öte yandan, duruşma öncesinde KESK İzmir Şubeler Platformu üyesi grup adına basın açıklaması yaptı. Birleşik Taşımacılık Sendikası İzmir Şube Başkanı Bülent Çuhadar, tüm sanıkların beraatini beklediklerini söyledi.

FOTOĞRAFLI