EDİRNE’nin Keşan İlçesi’nde bir işadamından cinsel içerikli görüntüleriyle şantaj ve tehditle para almak istedikleri öne sürülen 2’si kadın 8 kişi polis tarafından düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.
Keşan İlçesi’ndeki adı açıklanmayan bir işadamı, bir kadınla gizli çekilmiş cinsel içerikli görüntüleriyle kendisine şantaj yapılarak 100 bin lira para istendiğini belirterek polise başvurdu. Edirne Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri kimlikleri tespit edilen şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı. Bir süre izlenen şüpheliler F.C.O. (38), K.O.O. (26), B.T. (22), O.T. (22), F.B. (19), O.Ş. (22), E.C. (18) ve G.K.’yı (17) Keşan İlçesi’nde 61 polisin katıldığı ‘Temizlik 2’ adı verilen operasyonla gözaltına alındı. 2'si kadın 8 şüphelinin evlerinde yapılan aramalarda 1 tabanca, 10 imzalı boş senet, boş senet koçanları, işadamına şantaj yaptıkları cinsel içerikli görüntülerin saklandığı flaş bellek, 6 bin lira para ile şantaj ve tehdit mesajlarının yer aldığı dokümanlar ele geçirildi.
Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler ifadesi için Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

ÜY(LK/İD) (FOTOĞRAFLI)