Ünsal YÜCEL/KEŞAN (Edirne), () - EDİRNE’nin Keşan İlçesi’nde bir işadamından cinsel içerikli görüntüleriyle şantaj ve tehditle para almak istedikleri iddiasıyla gözaltına alınan 8 kişiden 4’ü tutuklanarak cezaevine konuldu.
Keşan’da adı açıklanmayan bir işadamı, bir kadınla gizli çekilmiş cinsel içerikli görüntüleriyle kendisine şantaj yapılarak 100 bin lira istendiğini belirterek polise başvurdu. Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri kimlikleri tespit edilen şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı. Bir süre izlenen şüpheliler F.C.O. (18), K.O.O. (26), B.T. (22), O.T. (22), F.B. (19), O.Ş. (22), E.C. (18) ve G.K.’yı (17) Keşan İlçesi’nde 61 polisin katıldığı ‘Temizlik 2’ adı verilen operasyonla gözaltına alındı.
2'si kadın 8 şüphelinin evlerinde yapılan aramalarda 1 tabanca, 10 imzalı boş senet, boş senet koçanları, işadamına şantaj yaptıkları cinsel içerikli görüntülerin saklandığı flaş bellek, 6 bin lira ile şantaj ve tehdit mesajlarının yer aldığı dokümanlar ele geçirildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edilen zanlılardan F.C.O., K.O.O., B.T., O.T. ‘Silahlı yağma, tehdit ve şantaj’ suçlarından tutuklanarak, Edirne Kapalı Cezaevi’ne konuldu.
Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

ÜY(LK/AAA) (FOTOĞRAFLI)