ÇORUM’da kendini 'Hızır Aleyhisselam' olarak tanıtarak 2 kişiyi 3 bin 400 TL dolandırdığı iddiasıyla tutuksuz yargılanan 30 yaşındaki S.K., bugünkü duruşmaya katılmadı. Daha önceki ifadelerinde suçlamaları kabul etmeyen şüphelinin kendilerini dolandırdığını ileri süren 43 yaşındaki Hüseyin K., "Başında sarık ve cübesi vardı, kendini Hızır Aleyhisselam olarak tanıttı. Bende inanıp para verdim" dedi.
Olay Çorum'da geçen yıl Ağustos ayında meydana geldi. İddiaya göre Kayseri'den Çorum'a gelen S.K., başında sarık ve cübbesiyle yalnız yaşayan 70 yaşındaki Hamdi E.'nin kapısını çalıp kendisini "Hızır Aleyhisselam" olarak tanıttı. Kabe'den geldiğini söyleyerek kurban adağı olduğunu ve para vermesi gerektiğini söyledi. Hamdi E.'yi kandırıp 3 bin TL'sini aldı. Daha sonra da Hüseyin K.'yı da aynı yöntemle kandırıp 400 TL'sini alıp kayıplara karıştı.
Dolandırıldıklarını anlayan iki kişi polise giderek şikayette bulundu. Verilen eşkal üzerine bölgede inceleme yapan ekipler S.K.'yı gözaltına aldı. Suçlamaları kabul etmeyen şüpheli çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 
Hakkında da 'Dini inanç ve duyguların istismarı suretiyle dolandırıcılık yapmak' suçunda 2 yıldan 7 yıla hapis cezası istemiyle dava açıldı. Bugün Çorum 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmaya şüpheli katılmadı. Şikayetçi olan Hüseyin K. ise hakim karşısına çıktı. Sanıktan şikayetçi olduğunu belirterek, "Cübbe ve sarıklı bir şekilde, elinde Kuran ile kapımı çaldı. 'Ben Hızır Aleyhisselamım' dedi. Bana adağımın olduğunu söyleyerek para istedi. Ben de kendisine kanıp 400 TL verdim. Sonra da gitti. Yakınlarıma anlattığım ve dolandırıldığımı anlayınca da şikayetçi oldum" diye konuştu. Mahkeme heyeti eksiklerin tamamlanması için duruşmayı ileri bir tarihe ertelendi.