İSTANBUL’da birlikte yaşadığı Nehir T.’den olan 2 günlük çocuğunu hastaneden kaçıran Cüneyt T. bebekle birlikte Fatih’te gözaltına alındı. Bebek anneye teslim edilirken baba Cüneyt T. “Evli olmadığımız için eşimin ailesi bebeği almakla tehdit ediyordu. Bu nedenle kaçırdım” dedi. Baba savcılık talimatıyla serbest bırakılırken, asker kaçağı olduğu için Merkez Komutanlığı'na teslim edildi.
Üsküdar’da bulunan Zeynep Kamil Hastanesi'nde 24 Kasım 2013 tarihinde meydana gelen olayda iki gün önce bir erkek çocuğu doğuran Nehir T. (19) polise başvurarak birlikte yaşadığı Cüneyt T.’nin çocuğu kaçırdığını söyledi. Anne Nehir T., “Onu 'Bir doktora göstereceğim' diye benden alarak hastane koridoruna çıktı. Bir süre geri dönmeyince onu aramaya başladık. Kameraları kontrol ettiklerinde çocukla birlikte dışarı çıktığını gördük” dedi.
Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturmada polis bebekle birlikte ortadan kaybolan babanın peşine düştü. Yapılan çalışmalar sonucu önceki gün baba ve bebeğin Fatih, Karagümrük’te bir evde kaldıkları tespit edildi. Dün gece yapılan baskında baba Cüneyt T. gözaltına alındı. Evde bulunan bebek anne Nehir T.’ye teslim edildi.
Gasp Büro Amirliği'nde Nehir T. ile bir yıldır Kartal’da bir evde yaşadıklarını anlatan baba Cüneyt T., “Çocuğumuz olmuştu. Nehir’in ailesi evli olmadığımız için çocuğu bizden almaya çalıştı. Ona kendilerinin bakacağını söylüyorlardı. Ben bunu kabul etmedim. Çocuğuma kendim bakacağımı söyledim. Ancak onları bir türlü ikna edemedim. Çocuğu onlardan kurtarmak için hastaneden alarak çıktım” dedi.
Baba Cüneyt T. poliste ifadesinin alınmasının ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. Ancak kayıtlarda asker kaçağı olduğu anlaşılan Cüneyt T., Merkez Komutanlığı'na teslim edildi.