Salih ÜÇTEPE/ADANA, () - ADANA'da kebapçı 33 yaşındaki Erdal Gündüz'ü sırtından vurup öldürdükten sonra üzerindeki parayı gasp ettikleri iddiasıyla yargılanan 3 sanık müebbet hapis cezasına çarptırıldı.
Olay, 21 Şubat 2013'te merkez Seyhan İlçesi Gülbahçe Mahallesi'nde meydana geldi. Mahallede kebapçılık yapan Erdal Gündüz, arkadaşları 31 yaşındaki Mehmet İnan, aynı yaştaki İbrahim Akdeniz ve 26 yaşındaki Kenan Çevik ile gezmek için otomobile bindi. Otomobille gezerken, 3 kişi Erdal Gündüz'den 10 bin lira borç istedi. Erdal Gündüz de o kadar parası olmadığını söyleyince, aralarında tartışma çıktı. Daha sonra Erdal Gündüz, Kenan Çevik'in kullandığı otomobil yavaşlayınca, inerek uzaklaşmak istedi. İddiaya göre Mehmet İnan da arkasından tabancayla ateş etti. Sırtından vurulan Gündüz'ün üzerindeki miktarı belli olmayan para ile cep telefonunu alan 3 kişi cesedi de Seyhan Nehri kenarına attı. Olayın ardından Çevik, Akdeniz ve İnan yakalanıp tutuklandı.
'BENDE BU OLAYIN KURBANIYIM'
Adana 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'kasten öldürme' ve 'nitelikli yağma' suçlarından tutuklu yargılanan 3 sanık karar duruşmasına çıktı. Son sözleri sorulan sanıklardan İbrahim Akdeniz, "Ben vicdanen rahatım. Geçmişimle yargılanmak istemiyorum" dedi. Kenan Çevik takdir mahkemenin derken Mehmet İnan ise, "Bu yaşıma kadar iki olaydan pişmanlık duydum. Birincisi bu olay. İkincisi de askere gitmem. Bu olayda ölen Erdal Gündüz nasıl kurban olduysa ben de bu olayın kurbanıyım. Ben öldürdüm ancak hepsi bir oyun üzerineydi. Yoksa ben öldürmek istemezdim" diye konuştu.
3 sanığı müebbet hapis cezasına çarptıran mahkeme heyeti, 'nitelikli yağma' suçundan da 10'ar yıl hapis cezası verdi.


FOTOĞRAFLI