ANKARA'nın Kazan İlçesi'nde Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, uyuşturucu ile mücadele kapsamında düzenlenen 3 operasyonda toplam 20 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 3'ü tutuklanarak cezaevine gönderildi, 17'sinin ise sorguları devam ediyor.
Kazan'da yaklaşık 2 aydır hazırlığı yapılan ve çok sayıda polisin görev aldığı operasyonun ilki 19 Ekim Cumartesi günü yapıldı. İlçe Emniyet Müdürü Okan Yıldız yönetttiği bu operasyonun ardından 5 günde 2 ayrı operasyon daha düzenlendi. Operasyonlarda, 18 ile 25 yaşları arasında toplam 20 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden S.D. ( 27), Y.E. ( 22) ve E.T. (24) çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Sincan Cezaevi'ne gönderilirken, diğer 17 kişinin sorguları devam ediyor. Tutuklanan ve gözaltında bulunan şüphelilerin birçok suçtan sabıkalarının olduğu öğrenildi.
Uyuşturucu operasyonu devam ettiği için ayrıntıların daha sonra komuoyu ile paylaşılacağı belirtilirken bu operasyonun Kazan'da bugüne kadar uyuşturucuya karşı yapılan en büyük operasyon olduğu belirtildi.
Kazan Kaymakamı Veysel Beyru yaptığı açıklamada, "Bu suçu işleyenlere ve çocuklarımızı zehirleyenlere karşı tüm kolluk görevlilerimizle birlikte mücadelemiz kararlılıkla devam edecek. Diğer taraftan bu maddeye bulaşmış çocuklarımızı rehabilite etmek, bulaşmayan çocuklarımızın bu maddelerden uzak durmaları için onlara ve ailelerine eğitim vermek, bilgilendirmek için okullarda, mahallelerde çalışmalarımız devam ediyor. Bu çalışmalarımızı önümüzdeki günlerde köylerimizde de devam ettireceğiz, İlçemizde madde kullanımına karşı genel bir bilinç oluşturmak için kanaat önderleri ve sivil toplum örgütleriyle çalışmalarımız devam ediyor" dedi.
İlçe halkına da seslenen Kaymakam Beyru, toplumun her kesiminden sorununun çözümü için katkı beklediklerini söyledi.