ANKARA'nın Kazan İlçesi'nde gece yarısı 5 katlı apartmanda çıkan yangında 15 kişi dumandan zehirlenirken faciadan dönüldü. Balkonlarda mahsur kalanlardan 1.5 yaşındaki ikizler, komşuların attığı iple bağlanıp aşağıya indirildi, 100 yaşındaki yatalak hasta son anda kurtarıldı.
Fatih Mahallesi Ankara Bulvarı Mutlu Sokak'taki 5 katlı Yedi Kardeşler Apartmanı'nın kömürlüğünde gece yarısı bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Apatmanı kısa sürede duman kaplarken, uykularından uyananlar dairelerinden çıkamadı ve balkonlarda mahsur kaldı.
Kazan Belediyesi itfaiye ekiplerinin yanı sıra Kızılcahamam ve Eryaman'dan gelen itfaiye ekiplerinin de müdahale ettiği yangında, balkonlarda kurtarılmayı bekleyenler arasında ikinci katta oturan Meryem ve Ömer Erdarende çiftinin 1.5 yaşındaki ikizleri de komşuların attığı ipe bağlanarak indirildi. Yatalak olan 100 yaşındaki Anakız Akbaş da kapıyı kırarak daireye giren itfaiye görevlileri ve komşuları tarafından son anda kurtarıldı ve sedye ile binadan çıkarıldı.
Yangın itfaiye ekiplerinin çabasıyla yaklaşık 1 saatte kontrol altına alınırken, dumandan etkilenen 15 kişi ambulanslarla Kazan Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı. Durumu ağır olanlar buradaki ilk müdahalenin ardından Ankara'daki hastanelere sevk edildi.
İkiz çocukları Kazan Devlet Hastanesi'nde tedavi gören Ömer Erdarende, uzun tedaviden sonra tüp bebek yöntemiyle ikizlerinin dünyaya geldiğini söyledi. Erdarende, "Odaya giren dumanla binanın dışından gelen bağrışmaları duyduk. Kapıyı açtığımda yoğun dumanı fark ettim. Mutfağın balkonunda kurtarılmayı beklerken, çocuklarımın nefes almakta zorlandığını gördüm. Aşağıdakilerden ip istedim. Önce ikizlerden oğlumu, sonra kızımı iple aşağı saldım, biz de itfaiyenin merdiveniyle indik" dedi.
İlk belirlemelere göre, aşırı soğuklar nedeniyle binanın su şebekesinin donmasını önlemek için kömürlükte kurulan sobada tahta parçalarının yakıldığı ve yangının bundan çıktığı kaydedildi.