MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde şarampole yuvarlanan otomobilde 4'ü ağır 5 kişi yaralandı. Sürücü koltuğunda birbirlerinin üzerine düşerek sıkışan 20 yaşındaki Hüseyin Saraçoğlu ile aynı yaştaki Emre Belik, otomobilin tavanı kesilerek çıkarıldı.
Karagözler Mahallesi Fevzi Çakmak Caddesi'ndeki kaza, saat 01.30'da meydana geldi. Aksazlar Koyu'ndan Karagözler Mahallesi'ne seyir halinde olan erkek kuaförü Hüseyin Saraçoğlu yönetimindeki 48 HP 245 plakalı otomobil, aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu 5 metrelik şarampole yuvarlandı. Fethiye Tekne İmalat Yeri'ne ait beton duvara çarptıktan sonra hurdaya dönen otomobildeki Hüseyin Saraçoğlu, Emre Belik, 19 yaşındaki Berat Hökerek, aynı yaştaki Gizem Tüysüz ve soyadı henüz belirlenemeyen Sevim adlı kız yaralandı.
Hafif yaralanan Berat Hökerek araçtan kendi imkânlarıyla çıkarken, durumu ağır olan Gizem Tüysüz ve Sevim, olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından sedyeyle ambulansa taşındı.
BİRBİRLERİNİN ÜZERİNE DÜŞÜP OTOMOBİLDE SIKIŞTILAR
Kaza sırasında yolcu koltuğundaki Emre Belik, çarpışmanın etkisiyle sürücü Hüseyin Saraçoğlu'nun üzerine düştü. Otomobilin tavan kısmının ezilmesi sonucu sürücü koltuğunda sıkışan Belik ve Saraçoğlu için Fethiye Belediyesi kurtarma ekibinden yardım istendi.
ARKADAŞINI EZMEMEK İÇİN BÜYÜK ÇABA GÖSTERDİ
Olay yerine gelen kurtarma ekipleri otomobilin çöken tavanını kesti. Bu sırada Emre Belik'in altında ezildiğini ve nefes alamadığını haykıran Hüseyin Saraçoğlu, kurtarma ekiplerinden hızlı çalışmalarını istedi. Emre Belik sürücü koltuğundaki arkadaşını ezmemek için büyük çaba sarf etti. 15 dakikalık çalışmanın ardından tavan kısmı kesilen otomobilden önce Emre Belik çıkarıldı.
4'ÜNÜN DURUMU AĞIR
Arkadaşının üzerinden kaldırılmasının ardından sağlık müdahalesi yapılan Hüseyin Saraçoğlu'na arkadaşları moral vermeye çalıştı. Belinden aşağısını hissetmediğini belirten Saraçoğlu, 3'üncü ambulansın olay yerine gelmesinin ardından sedyeye alındı. Ambulanslara taşınan yaralılar, Fethiye'deki hastanelere götürülerek tedaviye alındı. Yaralılardan Hüseyin Saraçoğlu, Emre Belik, Gizem Tüysüz ve Sevim adlı kızın hayati tehlikelerinin bulunduğu kaydedildi.
6 MAYIS'TA ASKERE GİDECEKLERDİ
Kaza öncesi Hüseyin Saraçoğlu ile Emre Belik'in 6 Mayıs'ta askere gideceği, bu yüzden arkadaşlarıyla gezintiye çıktıkları kaydedildi.