İZMİR’de, 2009 yılında 18 yaşındaki futbolcu kızı Ayşenur Yanık’ı, alkollü olarak direksiyona geçen sürücünün yaptığı kazada kaybeden Zeki Yanık, gelen mahkeme kararıyla bir acı daha yaşadı. Kızına 2007 yılında attığı tokat yüzünden, 'kasten yaralama' suçundan yargılanıp, aldığı 3 bin 600 TL adli para cezası kızının ölümünden sonra Yargıtay’ca onanan Zeki Yanık, parayı ödememesi durumuda cezaevine girecek. Yanık, "Kızımı öldüren sürücü 18 ay ceza alıp salıverildi. Ben ise kızım şikayetçi olmamasına rağmen hem ceza aldım, hem de cezaevine gireceğim" diye konuştu.
Okul yıllarında futbola merak sarıp sokak aralarında erkek arkadalarıyla birlikte top oynayan Ayşenur Yanık, 12 yaşında İzmir’in ilk kadın futbol takımı olan Elit Spor’a katıldı, ardından da kendisini geliştirip kalesini korumaya başladı. Ayşenur Yanık, daha sonra ailesinin geçimine katkıda bulunmak için de çalışmaya başladı. 2009 yılının Ağustos ayında, Kuşadası’ndaki işinden evine dönen Ayşenur’un bindiği otomobil, İzmir-Aydın Otoyolu Buca kavşağında, bariyerlere çarptı. Ayşenur Yanık’ın hayatını kaybettiği, Hülya Gülhan, Cenk Yıldız, İlke Taşçılar ve Onur Deveci’nin de yaralandığı kazada sürücü A.T.’nin, 1.37 promil alkollü olduğu ortaya çıktı.
Acılı aile, geriye melek kanatları montajlanmış fotoğrafı ile ağabeyine yazdığı 'Dün küçücük ellerimizle birbirimize kenetlendik. Küçük umutlarımızla büyüdük elele. Bugün büyüdük, umutlarımız ve hayallerimiz de büyüdü. Canım abim benim, yokluğunla, ben bir hiçim. Bize hayat veren ailemizle ne kadar zorluklarla da büyüsek. Bir kardeşiz, unutmaki ölsekte birlikteyiz. İyiki varsın canım abim, herşeyim' şiiri kalan Ayşenur için hukuk mücadelesi başlattı.
AİLEYİ KAHREDEN KARARLAR
Talihsiz Ayşenur’un canının bedeli için sigorta şirketinin sadece 14 bin TL değer biçmesiyle yıkılan aile, 45 gün tutuklu kalıp serbest kalan sürücünün de İzmir 9’uncu Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki yargılanmasında, 18 ay hapis cezasına çarptırılmasıyla büyük üzüntü yaşadı.
KIZININ ÖLÜMÜNDEN 4 YIL SONRA ACI KARAR
Kızının ölümüyle yıkılan, onun hayatını kaybetmesine neden olan sürücüye karşı hukuk mücadelesine devam eden baba Zeki Yanık, Yargıtay’ın onadığı başka bir mahkeme kararıyla ikinci acıyı yaşadı.
Kızına, 2007 yılında yaşadıkları tartışma sırasında tokat atan Zeki Yanık hakkında dava açıldı. Ayşenur’un şikayetçi olmamasına rağmen yargılanmasına devam edilen baba Zeki Yanık, 'kasten yaralama' suçundan 120 gün adli para cezası aldı, bu ceza da 3 bin 600 TL paraya çevrildi. Ayşenur hayatını kaybettikten sonra da devam eden dava, kazadan 4 yıl sonra Yargıtay’ın onamasıyla sonuçlandı.
Gelen tebligatla, Yargıtay’ın, hakkındaki kararı onadığını öğrenen Zeki Yanık, kızının kaybetmesinin ardından ikinci büyük acıyı yaşadı. Para cezasını ödememesi durumunda cezaevine girme olasılığı bulunan Zeki Yanık, yaşadıklarına isyan etti. Baba Yanık, "Kızımı öldüren sürücü alkollüydü, hızlıydı ama sadece 18 ay ceza alıp salıverildi. Şimdi dışarıda. Ben ne yaptım, tartışma sırasında tokat attım. Bu kötü bir davranış, asla savunmuyorum ama bir hata yaptım. Kızım şikayetçi olmadı, buna rağmen yargılandım, ceza aldım. Bu ceza da Yargıtay’da onandı. Parayı ödememem durumunda, cezaevine gireceğim. Bir babayı bir kez daha yıktılar" dedi.