KAYSERİ'de dün motosikletiyle geçirdiği kazada yaşamını yitiren Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü öğretim üyesi 36 yaşındaki Yrd. Doç. Dr. Afşin Öner'in cenazesi, fakülte önünde düzenlenen törenin ardından memleketi Bursa'ya gönderildi. Yrd. Doç. Dr. Afşin Öner'in aynı fakültede öğretim üyesi olan eşi Prof. Dr. Oya Levendoğlu Öner, Türk bayrağına sarılı tabutun arkasından, "Biricik eşim. Seni çok seviyorum ve sonsuza kadar seveceğim" diyerek el salladı.
Kaza, dün 15.30 sıralarında merkez Melikgazi İlçesi Talas Bulvarı'nda meydana geldi. Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü öğretim üyesi, flüt sanatçısı Yrd. Doç. Dr. Afşin Öner yönetimindeki 34 TH 0084 plakalı motosiklet, Aşık Veysel Bulvarı'ndan Talas Bulvarı'na çıkarken, 52 yaşındaki Hasan Koç yönetimindeki 38 DA 583 plakalı beton mikserine çarptı. Kazada ağır yaralanan Yrd. Doç. Dr. Öner, çağrılan ambulansla Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak genç öğretim üyesi, burada doktorların tüm müdahalesine karşın kurtarılamadı.
HÜZÜNLÜ TÖREN
Yrd. Doç. Dr. Afşin Öner için görev yaptığı fakültenin önünde  bu sabah tören düzenlendi. Törene, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, fakülte dekanları, Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyeleri, öğrenciler, Yrd. Doç. Dr. Öner’in babası Serdar Öner, annesi Elçin Öner, kardeşi Aybüke, aynı fakültede öğretim üyesi olan eşi Prof. Dr. Oya Levendoğlu Öner ve yakınları katıldı.
Okunan Kuran ve duanın ardından söz alan Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, "Afşin kardeşimizi kaybettik. Hepimizin başı sağolsun. Biraz önce okunan duada da belirtildiği gibi her nefis ölümü tadacaktır. Afşin bu dünyayı erken terk etti ve Allah’ına kavuştu. Mekanı cennet olsun. Allah rahmet etsin. Dua etmekten ve hatıralarımızda onu efendi, kibar, ince, narin haliyle hatırlamaktan başka yapacak bir şeyimiz yok. Başta eşi Oya hanımefendi olmak üzere ailesine, yakınlarına ve öğrencilerine başsağlığı diliyorum" diye konuştu.
Oğlunun tabutunun başında fenalaşan anne Elçin Öner, töreni tabunun hemen yanında sandalyede takip ederken, bir ara kalkıp, "Güzel oğlum" diyerek tabuta sarılıp gözyaşı döktü. Kayınvalidesinin elini bir an olsun bırakmayan Prof. Dr. Oya Levendoğlu Öner, "Hala senin güzel oğlun, benim de biricik eşim. Afşin bizimle yaşamaya devam edecek" diyerek onu teselli etmeye çalıştı.
Yrd. Doç. Dr. Afşin Öner’in cenazesi, okunan duaların ardından, toprağa verilmek üzere memleketi Bursa’ya gönderildi.
Taziyeleri, "Afşin ve kendi adıma çok teşekkür ederim. İyi ki geldiniz" diyerek kabul eden Prof. Dr. Oya Levendoğlu Öner, eşinin Türk bayrağına sarılı tabutunun omuzlarda taşınması sırasında el sallayarak, "Tanıdığım en dürüst insandın. Seni çok seviyorum ve sonsuza kadar hep seveceğim" dedi ve gözyaşı döktü.