MERSİN'de yolin karşısına geçmeye çalışan 79 yaşındaki Abdurrahman Ekin, TIR altında kalarak yaşamını yitirdi. Kaza yerine gelen ve ölen kişinin yakını olduğunu sanarak gözyaşlarına boğulan Mehmet Sait Türkan, sahiplendiği cenazenin akrabası olmadığını hastanede öğrenince rahatladı.
Kaza, sabah saatlerinde D-400 karayolu üzeri Bekirde Kaşağı'ndaki meydana geldi. Ergün Yıldız yönetimindeki 33 NEL 37 plakalı TIR, karşıya geçmeye çalışan Abdurrahman Ekin'e çarptı. Yaşlı adam olay yerinde hayatını kaybetti. Şoför Ergün Yıldız, vatandaşların tepkisi üzerine olay yerinden kaçtı. Ancak polis tarafından kısa sürede gözaltına alındı.
'AKRABAM' DEYİP AĞLADI
Bu sırada olay yerine gelen Mehmet Sait Türkan, ölen kişinin bir gün önce Adıyaman'dan kendisini ziyarete gelen yakını Hasan Y. olduğunu iddia etti. Kafası parçalandığı için ölen kişiyi elbiselerinden tanıdığını öne süren Türkan, bir yandan gözyaşı dökerken bir yandan da yakınlarını telefonla arayıp kazayı söyledi. Türkan, olay yerindeki işlemler tamamlanarak sahiplendiği cenaze ile Mersin Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne gitti. Ancak otopsi için hastane morguna kaldırılan cenazenin üzerinden çıkan kimlikte, Mardin nüfusuna kayıtlı Abdurrahman Ekin olduğu anlaşıldı. Ölen kişinin akrabası olmadığını anlayan Türkan rahat bir nefes alıp evine döndü.
Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.