YALOVA’da üç yıl önce tekstil işçilerini taşıyan servis aracının kaza yapması sonucu hayatını kaybeden 5 kadın işçiden Ebru Yavuzdeğer ve Necmiye Deniz’in ailelerinin açtığı 20’şer bin liralık manevi tazminat davalarının ikinci duruşması yapıldı. Duruşmada tanık işçiler dinlendi.
8 Nisan 2010'da meydana gelen kazada hayatını kaybeden Ebru Yavuzdeğer’in Romanyalı annesi Lamiita Balan ve babası Ioan Balan ile Necmiye Deniz’in babası İbrahim Metin’in açtığı manevi tazminat davaları bir arada görüldü. Yalova İşçi Mahkemesi’ndeki duruşmaya Karayolları Genel Müdürlüğü taşeron şirketi Açık İnşaat, kaza yapan aracın sahibi Münevver Boyun ve kaza yapan aracın şoförü N. T. ile davacı ailelerin avukatları katıldı.
Duruşmada kaza sırasında araçta bulunan işçilerden Fatih Gündüz, Züleyha Koç ve Ebru Dere tanık olarak dinlendi. Züleyha Koç ifadesinde olay günü işten çıkınca servise bindiklerini belirterek, “Araç yolunda gidiyordu. Birden direksiyonu şoför kırınca araba devrildi. Yolda refüj vardı bu nedenle şoför direksiyonu kırdı. Daha önce refüj yoktu olaydan sonra betonun halen ıslak olduğunu gördük. Aracın hızı konusunda bilgim yok. Hava karanlıktı, yağmur yoktu. Trafik levhası ya da refüjün olduğuna ilişkin levha yoktu. Arabanın sağ tarafında ve en önde oturuyordum. Araç sağ tarafına yattı ben arkadaşımla konuştuğum için refüj olduğunu görmedim. Şoför refüjü fark etse kazayı önleyebilir mi bilemiyorum. Daha önce de aynı yoldan gidiyordu ancak refüj daha önce yoktu” diye konuştu.
Kazada Türk eşiyle evlendikten sonra müslüman olan Ebru Yavuzdeğer, Nevin İşcan, Necmiye Deniz, Kader Boztepe ve Nermin Irmak hayatını kaybetmiş, 17 işçi yaralanmıştı. Dava, ileri bir tarihe ertelendi.