Alaattin ONUR/AKYAZI (Sakarya), () - ANKARA'dan kendisi gibi doktor olan eşiyle birlikte İstanbul'a dönerken TEM'in Sakarya'nın Akyazı İlçesi geçişinde otomobilin camını temizlemek için durduğu sırada arkadan gelen kamyonun altında kalarak ölen 29 yaşındaki İsmail Köklü'nün cenazesi, toprağa verilmek üzere memleketi Mersin'e gönderildi.
19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı tatili nedeniyle Ankara'ya gezmeye giden İstanbul Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Üroloji Servisinde asistan doktoru İsmail Köklü ve aynı hastanin Dermotoloji Servisi'nde görevli doktor 28 yaşındaki Nagihan Köklü, dün öğlen saatlerinde evlerine dönmek üzere yola çıktı. Dr. İsmail Köklü, saat 17.00 sıralarında TEM yolunun Sakarya'nın Akyazı İlçesi Topağaç mevkiinde 34 BH 5039 plakalı otomobilinin kirlenen camını temizlemek için yol kenarında durdu. Araçtan inen Dr. İsmail Köklü'ye, bu sırada arkadan gelen Metin Yaşık yönetimindeki 41 RF 391 plakalı kamyon çarptı. Çarpmanın şiddetiyle savrulan Dr. İsmalil Köklü, düştüğü yerde yaşamını yitirdi. Eşi gözleri önünde can veren Dr. Nagihan Köklü ise fenalık geçirdi. Dr. İsmail Köklü'nün cansız bedeni Akyazı Devlet Hastanesi morguna götürüldü.
İstanbul'dan Akyazı'ya gelen Dr. İsmail Köklü'nün yakınları ve meslekdaşları, Devlet Hastanesi morgundan cenazesi teslim aldı. Sakarya Büyükşehir Belediyesi'ne ait araca konulan cenaze daha sonra ailenin isteği üzerine toprağa verilmek üzere memleketi Mersin'in Erdemli İlçesi'ne gönderildi.
Cenazenin hastaneden götürülmesi sırasında acılı eş Dr. Nagihan Köklü ve annesi gözyaşı döktü.

AO(MB/SS) (FOTOĞRAFLI)