Gürkay GÜNDOĞAN/ZONGULDAK, () - ZONGULDAK'ta otomobili ile uçuruma yuvarlandığı kazada annesi 81 yaşındaki Feride Sağlam'ı kaybeden, kendisi, eşi ve kızıyla yaralı kurtulan sürücü 51 yaşındaki Hasan Sağlam hakkında, 'Taksirle ölüme neden olmak' suçundan 6 yıl hapis istemiyle dava açıldı.
Kaza, 5 Nisan 2014 tarihinde Zonguldak-Filyos yolunda meydana geldi. Hasan Sağlam yönetimindeki 67 AK 172 plakalı otomobil, kontrolden çıkarak yaklaşık 60 metrelik uçuruma yuvarlandı. Hasan Sağlam'ın, eşi 49 yaşındaki Emine ve kızı 20 yaşındaki Sevilay ile yaralı kurtulduğu kazada annesi Feride Sağlam öldü. Kaza ardından hastanede gördüğü tedaviyle sağlığına kavuşan Hasan Sağlam hakkında, 'Taksirle ölüme neden olmak' suçundan 6 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı. Zonguldak 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde tutuksuz yargılanan sürücü ilk kez hakim karşısına çıktı. Duruşmaya sürücünün eşi ve kızı ise katılmadı. Hasan Sağlam ifadesinde, Filyos'ta doktora gittikten sonra evlerine dönmek üzere yola çıktıkarını belirterek, "Yolda aracın direksiyonu kilitlendi. Bir anda ne olduğunu anlayamadan uçurumdan yuvarlandık. Annem ön koltukta oturuyordu. Annem öldü" dedi.
Mahkeme heyeti, Hasan Sağlam'ın kazada kusurunun olup- olmadığının belirlenmesi için dosyanın oluşturulacak bilirkişi heyetine gönderilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.