SİVAS'ın Zara İlçesi'nde otomobil ile kamyonetin çarpışması sonucu ölen 8 kişiden 6'sı merkeze bağlı Yanalak Köyü'nde toprağa verildi. Otomobildeki ailenin Zara İlçesi'ndeki akrabalarına gittiği belirlenirken, kamyonette ölen 2 kişinin ise, köy imamı olduğu ortaya çıktı.
Kaza, dün saat 20.45 sıralarında Sivas- Erzincan Karayolu'nda meydana geldi. Sivas'tan Erzincan'a giden Cihan Şahin yönetimindeki 50 EE 571 plakalı otomobil, Zara İlçesi'ne 6 kilometre uzaklıkta asfaltlama çalışması nedeniyle ulaşımın tek şeritten sağlandığı bölünmüş yolda karşı yönden gelen Adil Ergüt yönetimindeki 58 EF 920 plakalı sebze ve kurban derisi yüklü kamyonetle çarpıştı.
Kazada otomobilde bulunan şoför Cihan Şahin (40) ile eşi Fatma (37), annesi Ayşe(60), kızı Hilal (14), yeğeni Canan (18) ve yeğeni Abdilkadir Odabaşı (5) ile kamyonette bulunan Zara Kayadibi Köyü imamı Ahmet Taş ve Şerefiye Köyü imamı Abdullah Deniz yaşamını yitirdi. Otomobilde bulunan Cihan Şahin'in kızı Leyla Şahin (22) ile kız kardeşi Gülizar Odabaşı (42) ve kamyonet sürücüsü Adil Ergüt (58) ile yanındaki Yavuz Burak Adlim (23) ise yaralandı. Yaralılar, yapılan ilk müdahale ardından Sivas'ta bulunan Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Numune Hastanesi'nde tedavi altına alındı.
KIZ KARDEŞİNİ ZİYARETE GİDİYORDU
Kazada ölen otomobil şoförü Cihan Şahin'in Nevşehir'de inşaatçılık yaptığı ve bayramı geçirmek için Sivas merkeze bağlı Yanalak Köyü'ne geldiği öğrenildi. İlk gün ailesiyle birlikte köyde kurban kesen Şahin'in bayramın ikinci günü Zara İlçesi'nde bulunan kız kardeşi Bergüzar Ercan ve akrabalarını ziyaret etmek üzere yola çıktıkları belirlendi. İlçe merkezine sadece 6 kilometre kala, bölünmüş yolun yarsında asfaltlama çalışması nedeni ile tek şeride düşürülen yolda kaza meydana geldi.
ÖLENLER KÖY İMAMI
Kazada ölen diğer iki kişinin ise Zara İlçesine bağlı Kayadibi Köyü imamı Ahmet Taş ve Şerefiye Köyü imamı Abdullah Deniz olduğu belirlendi. İki imamın ilçede bayramın birinci günü kesilen kurbanların derilerini topladıklarını, daha sonra kiraladıkları kamyonet ile bu derileri kent merkezine götürmek üzere ilçeden yola çıktıkları anlaşıldı. İmamlardan Ahmet Taş'ın cenazesinin İstanbul'da, Abdullah Deniz'in ise kent merkezinde toprağa verileceği ifade edildi.
CENAZELER KÖYDE DEFNEDİLDİ
Zara Devlet Hastanesi'ndeki otopsi işleminin ardından cenazeler yakınlarına teslim edildi. Cihan, Fatma, Ayşe, Hilal, Canan Şahin ve Kadir Odabaşı'nın cenazeleri Sivas Belediyesi'ne ait cenaze taşıma araçları ile il merkezine bağlı Yanalak Köyü'ne getirildi.  Evinin önüne getirilen cenazeler yoğun talebe rağmen burada indirilmedi. Köy camisine götürülen cenazelerden bazılarının yüzü yakınlarına gösterildi. Baygınlık geçiren yakınlarını köyler sakinleştirmeye çalıştı.
ARKADAŞLARINI HÜZÜNLE UĞURLADILAR
Köy camisinde cenazeler için 'helallik alındıktan' sonra namazları kılındı. Bu sırada kazada hayatını kaybeden 5 yaşındaki Abdulkadir Odabaşı'nın köydeki arkadaşları da caminin istinat duvarında toplanarak namazlara kendilerince eşlik etti. Bu sırada bazı çocukların da ağladığı görüldü. Köy camisinde kılınan cenaze namazının ardından 6 kişi köy mezarlığında dualar ve gözyaşları arasında toprağa verildi.
NEVŞEHİR'E YERLEŞECEKTİ
Kazada ölen Cihan Şahin'in Nevşehir'de kısa süre önce ev satın aldığı ve içini dayayıp döşediği bildirildi. Şahin'in köyde yaşayan ailesini de yanına alarak kısa süre sonra Nevşehir'e yerleşme planları yaptığı ifade edildi. 4 çocuk sahibi olan Şahin'in büyük oğlu Mustafa Şahin'in ise Muş'ta asker olduğu anlaşıldı.
Kazada yaralanan Leyla Şahin, Gülezar Odabaşı, Adil Ergüt ve Yavuz Burak Adlim'in tedavileri sürüyor. Leyla Şahin ve Gülüzar Odabaşı'nın hayati tehlikesi devam ediyor.