FENERBAHÇE - Beşiktaş derbisini TV'de izledikten sonra caddeyi karşıdan karşıya geçmek isterken, hızla gelen otomobilin çarpması sonucu yaşamını yitiren Erzincan Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğretim üyesi 48 yaşındaki Yrd. Doç. Dr. Yavuz Kılavuz, Ankara’da son yolculuğa uğurlandı. Evli 2 kız babası Yavuz Kılavuz’un ölümüne neden olan ve 3.88 promil alkollü çıkan otomobil sürücüsü L.K., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Trafik kazası 30 Kasım Cumartesi günü saat 23.00 sıralarında 13 Şubat Caddesi üzerinde meydana geldi. Erzincan Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik- Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Yavuz Kılavuz arkadaşları ile birlikte TV'den Fenerbahçe- Beşiktaş derbisini izledi. Koyu bir Fenerbahçe taraftarı olan Yavuz Kılavuz maçın sona ermesinin ardından caddenin karşısında bulunan markete gitmek istedi. Yolun ortasına geldiği sırada önündeki otomobilin geçmesini beklerken, arkadan gelen 35 yaşındaki L.K. yönetimindeki 24 EH 463 plakalı otomobilin çarpması sonucu havalanarak asfalta düştü. Ambulansla Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Kılavuz doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı.
Kazaya neden olan ve 3.88 promil alkollü olduğu tespit edilen otomobil sürücüsü L.K. ise gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. 
ERZİNCAN'DA NAMAZI KILINDI, CENAZE ANKARA'YA GÖNDERİLDİ
İhsan ve Mahmure çiftinin üç çocuğundan en büyüğü olan Yavuz Kılavuz’un ölüm haberi üzerine ailesi, yakınları, arkadaşları ve öğrencileri yasa büründü. Terzibaba Camisi'nde akşam namazının ardından babası İhsan Kılavuz’un isteği üzerine cenaze namazı kılındı. Namaz sonrası, Kılavuz’un cenazesi 23 yıl görev yaptığı Erzincan Meslek Yüksekokulu (MYO) önüne getirildi. Buradaki törene Vali Vekili Fatih Kaya, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Yavuz Kılavuz’un eşi Yrd. Doç. Dr. Nuran Kılavuz, kızları İMKB Nevzat Ayaz Fen Lisesi son sınıf öğrencisi 17 yaşındaki Zeynep ve Mustafa Doğan Anadolu Lisesi birinci sınıf öğrencisi 14 yaşındaki Gülşah Kılavuz, yakınları, üniversite öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
Yrd. Doç. Dr Yavuz Kılavuz’un cenaze töreninde konuşan Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, aile fertlerinden birini uğurlamanın üzüntüsünü yaşadığını belirtti. Prof. Dr. Çapoğlu, "Yavuz hocamız, yaklaşık çeyrek asır, Erzincan Üniversitesi ailesi içerisinde hem akademik, hem de idari mekanizmanın içerisinde çok kıymetli görevlere talip olmuş ve yerine getirmiştir. Kimbilir dün bu vakitler, ne kadar büyük hayalleri vardı. Aramızdaydı yaşıyordu. Allah’ın takdiri ilahisi" dedi.
'HİÇ YÜKSEK SESLE BAĞIRMADI BANA'
Yavuz Kılavuz’un 1 yıldır göğüs kanseri tedavisi gören eşi MYO öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Nuran Kılavuz, 20 yıllık hayat arkadaşının ardından gözyaşları içinde şunları söyledi:
"Hiç beni üzmedi biliyor musunuz? Hiç yüksek sesle bağırmadı bana, hakaret etmedi. Tek isteği vardı benden, 'başını öne eğme' diyordu. İnşallah eğmeyeceğiz. Çocuklarını çok sevdi, işini çok sevdi. Ben ondan çok memnunum, çok memnundum. Tabi son nefesinde elini tutmak isterdim. Çünkü bana söz vermişti. Biz 'birlikte yaşlanacağız' demişti. Tabiri caizse yine bana 'kayış' attı. Sorumluluk yine bana düştü. Ama olsun, rabbim onu seviyormuş."
Konuşmaların ardından Yavuz Kılavuz’un cenazesi, cenaze aracı ile Ankara’ya gönderildi. Yavuz Kılavuz bugün öğle vakti kılınan cenaze namazı sonrası Karşıyaka mezarlığında toprağa verildi.