KAYSERİ Emniyet Müdürlüğü, yılbaşı gecesi yetki belgesi olmayan kişilerin havai fişek ve maytap türü patlayacıları kullanmasına izin verilmeyeceğini bildirdi. Havai fişek kullanmak isteyenlerin yılbaşı gecesinden önce polisten izin alması gerektiği de belirtildi.
Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, vatandaşların yılbaşını huzur ve güven içerisinde geçirmelerini sağlamak amacıyla 31 Aralık saat 14.00 ile 01 Ocak 2014 saat 01.00 arasında bir dizi tedbirler alındığına dikkat çekilerek şöyle denildi:
''Genel güvenlik açısından risk oluşturabilecek şüpheli şahıs ve araçlar üzerinde durdurma ve kimlik sorma yetkisi çerçevesinde gerekli uygulamalar yapılacak, özellikle kuşku uyandıran çanta paket ve poşetler üzerinde denetim ve kontroller sıklaştırılacaktır. Kutlamalarda kullanılması muhtemel havai fişek, maytap vb. patlayıcı maddelerin yetki belgesi olmayan kişilerce kullanılmasına müsaade edilmeyecek, kullanılması halinde gerekli işlemler yapılacaktır. Halkın yoğun olarak bulunduğu meydanlar, eğlence yerleri, alışveriş merkezleri ve ana arterlerde kapkaç, yankesicilik ve dolandırıcılık olaylarına karşı halkın yoğun olduğu bölgelerde, alışveriş merkezlerinde, eğlence yerlerinde Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Güven Tim Amirliği'nce özellikle taciz, hırsızlık, yankesicilik, dolandırıcılık vb. asayişe müessir olayların önlenmesi ve meydana gelen olaylara en kısa zamanda müdahale edilmesi amacıyla personel görevlendirildi.''

(OE/AK)