KAYSERİ’de evlerine götürmek için otomobiline aldığı kızkardeşlerden D.U.’ya bıçak tehdidiyle tecavüz ettiği, F.A.'yı da tehditle alıkoyduğu iddiasıyla yargılanan Ö.K., 22.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Kayseri 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya konu olay iddiaya göre 2 yıl önce şöyle gerçekleşti. D.U. kızkardeşi F.A. ile birlikte Kocasinan İlçesi Sümer Mahallesi'nde Sümer Yüzme Havuzu yakınında evlerine giderken, otomobiliyle yoldan geçen Ö.K., 2 kız kardeşi evlerine bırakma vaadiyle otomobiline aldı. Daha sonra birlikte gezmeye ikna ettiği kızkardeşleri, Melikgazi İlçesi Camikebir Mahallesi'nde bulunan arkadaşı O.C.’nin evine götürdü. Burada içki içen Ö.K., bıçakla tehdit ettiği D.U.’ya tecavüz etti. Ev sahibi O.C.’nin polisi araması üzerine gelen ekiplere D.U. ve F.A. şikayetçi oldu. Gözaltına alınan Ö.K. 'kızla kendi rızasıyla birlikte olduğunu' söyleyince, çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. D.U. için alınan doktor raporlarında tecavüzün gerçekleştiğini belirledi.
Kayseri 2'nci Ağır Ceza mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına sanık Ö.K. katılmadı. Mahkeme heyeti sanık Ö.K.'ya, F.A.’yı cinsel saldırı amacıyla bıçakla alıkoyduğu gerekçesiyle 6 yıl, D.U.’ya bıçakla korkutarak 'cinsel saldırı' suçu işlediği için 10 yıl 6 ay, cinsel saldırı amacıyla bıçakla alıkoyduğu için de 6 yıl olmak üzere toplam 22.5 yıl hapis cezası  verip, hakkında yakalama kararı çıkarttı.

MÖ(OE/COŞ)