KAYSERİ Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü yetkilileri, çocuklara polislik mesleğinin sevdirilmesi amacıyla 'Güven Abi' adını taşıyan maskot yaptırdı. Okullara götürülecek 'Güven Abi' ile çocuklar, eğlenerek eğitim alacak.
İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, çocuklara yönelik proje ve faaliyetler kapsamında;  polislik mesleğinin sevdirilmesi ve çocukların polise sempati ile bakmalarının sağlanması amacı ile 'Güven Abi' adlı taşıyan maskot yaptırdıklarını söyledi. Aydın, şunları söyledi:
"Özellikle anaokul, ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik olarak hazırlanacak faaliyetlerde okullara götürülecek olan Güven Abi, yine proje ve faaliyetler kapsamında halkın yoğun olarak bulunduğu yerlerde açılacak stantlarda sempatik hareketleri ile farkındalık yaratacağı değerlendirildiğinden vatandaşlarımızla buluşturulması düşünülmektedir. Güven Abi uygulaması ile çocuk- polis dostluğunun pekiştirilmesi, çocukların sağlıklı birer birey olarak hakları ve sorumluluklarının farkındalığı içinde gelişmelerinin sağlanması, çocukların eğlenerek öğrenme becerilerinin geliştirilerek küçük yaşlarına rağmen güvenlikleri hakkında fikir sahibi olmalarının sağlanması, çocukların kendilerine rol model olarak alabilecekleri 'Güven Abi' uygulaması ile önlerine hedefler koymaları sağlanacaktır."
Aydın, ayrıca kısa bir süre içinde, www.kayseri.pol.tr adresindeki linki ve twitter hesabı ile 'Güven Abi' uygulamasıyla çocuklara interaktif olarak hizmet verileceğini de sözlerine ekledi.