KAYSERİ Valisi Orhan Düzgün, emniyet kemeri uyarısını kapatmak için kemer yuvasına aparat takan sürücüler ile bu aparatları satanlara 189 lira para cezası uygulanacağını söyledi.
Vali Düzgün, yaptığı açıklamada, kentte meydana gelen trafik kazalarında sürücülerin araç içindeki emniyet kemeri hatırlatma sistemini yanıltmak için emniyet kemeri kilit ünitesine aparat taktıklarının görüldüğünü ve bunun önemli bir trafik sorunu haline geldiğini kaydetti. Söz konusu aparatların takılması ve satışının emniyet kemeri kullanma alışkanlığını olumsuz yönde etkilediğini ifade eden Vali Düzgün, kentte aparat satan işyeri sahiplerine ve kullanan kişilere idari yaptırım uygulanmasına dair karar aldıklarını belirtti. Vali Düzgün, şöyle devam etti:
"Hayati öneme sahip emniyet kemeri kullanımı ile ilgili olarak günümüzde sahte emniyet kemeri aparatları kullanılmakta ve vatandaşlarımız bu aparatı kolayca temin edebilmektedir. Bu durumun önüne geçilebilmesi amacıyla Kayseri Valiliği olarak bir yönerge hazırladık. Alınan karar gereği, emniyet kemeri hatırlatma sistemini devre dışı bırakan aparatın satışı, bulundurulması ve kullanılması yasaklanmıştır. Karara uymayanlar hakkında da 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11/c maddesi gereği, aynı kanunun 66’ncı maddesine göre 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu’nun 32’nci maddesinin 1’nci fıkrasında belirtilen 189 lira idari para cezası uygulanacaktır."