KAYSERİ’de kendisini Vergi Dairesi Başkanı Niyazi Özkök olarak tanıtan ve bir döviz bürosu sahibini 10 bin dolar dolandıran N.T.A., İstanbul’da kaldığı otelde yakalandı.
Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, geçen 10 Ocak günü döviz bürosu sahibi H.K.’yı arayıp kendisini Vergi Dairesi Başkanı Niyazi Özkök olarak tanıtan N.T.A. 10 bin doları alarak ortadan kayboldu. Şikayet üzerine güvenlik kamerası görüntülerinden eşgali belirlenen şüphelinin aynı gün İstanbul’a gittiği saptandı. Daha önce de benzer dolandırıcılık olaylarına karıştığı anlaşılan şüpheli, döviz bürosu sahibi H.K. ile çalışanı R.K. tarafından teşhis edildi.
Yapılan soruşturmada, şüphelinin 14 Ocak tarihi itibariyle İstanbul Eminönü’nde bir otelde kaldığı saptanınca, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ile iletişim kuruldu ve şüpheli yakalandı. Şüpheli N.T.A.’nın kaldığı oteldeki odası ile üzerinde yapılan aramada 2 bin 5 dolar, bin 255 euro ve 3 bin 41 TL ele geçirildi. Kayseri’ye getirilen N.T.A. mahkemece tutuklandı.