KAYSERİ, () - KAYSERİ Emniyet Müdürlüğü, son günlerde artan yaralama ve öldürme olaylarının kesici ve delici aletlerle gerçekleştiğini belirterek, tek ve çift ağızlı bıçak, sivri uçlu her türlü kesici aletlerin taşınmasını ve seyyar tezgahlarda satılmasını yasakladı.
Emniyet Müdürü İbrahim Kulular tarafından yapılan yazılı açıklamada, il genelinde son zamanlarda artan yaralama ve öldürme olaylarının genellikle kesici ve delici aletler kullanılarak gerçekleştirildiğini belirtti. Açıklamada, özellikle sabıkalı kişilerin mutlaka bıçak taşıdıkları ve bunları da en basitinden teşhir ederek toplumda korku ve paniğe neden oldukları kaydedildi. Kamu güvenliğinin korunması amacıyla tek ve çift ağızlı bıçaklar ile saldırı ve savunmada kullanılan sivri uçlu her türlü kesici ve delici aletlerin,  ruhsatlandırılan iş yerleri dışında nerede olursa olsun seyyar veya tabla üzerinde sergilenmesi ve satışının yasaklandığı duyurulan açıklamada şöyle denildi:
"Meskun mahalde veya şehir içinde bavul, valiz takım veya el çantalarında, çuval, bez, torba veya ambalajlarda, araçların bagaj veya torpido gözlerinde ani olaylarda kullanılmayı engelleyecek tarzda kağıt veya bezle sarılıp paketlenmiş şeklinin dışında her ne suretle olursa olsun taşınmasının ilimiz genelinde yasaklanmasını. Aksine hareket edenler hakkında fiil aykırı bir suç teşkil etmediği takdirde 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 32'nci maddesine muhalefetten işlem yapılarak öngörülen idari para cezasının uygulanmasını."