ESKİŞEHİR'de geçen yıl 2 Haziran'da Gezi Parkı protestoları sırasında saldırıya uğrayıp 38 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren Ali İsmail Korkmaz'ın ölümüyle ilgili açılan davanın görülmesine 3 Şubat Pazartesi günü güvenlik gerekçesiyle alındığı Kayseri'de başlanacak. Duruşmaların yapılacağı eski adliye binasına yakın yollar araç trafiğine kapatılacak.
Valilik ve Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, eski adliye binasında pazartesi, salı ve çarşamba günleri görülecek davayla ilgili olarak,vatandaşların belirlenen cadde ve sokakları kullanmamaları istendi. Yazılı açıklamada şu uyarıda bulunuldu: 
"İstanbul Beyoğlu İlçesi Taksim Gezi Parkı yayalaştırma çalışmalarını protesto olayları esnasında, Ali İsmail Korkmaz'ın Eskişehir'de hayatını kaybetmesi ile ilgili olarak, Cumhuriyet Meydanı Valilik Binası arkasında bulunan eski Adliye Binasında görülecek davada alınacak emniyet ve trafik tedbirleri kapsamında 03-04-05 Şubat günlerinde eski adliye binası civarında bulunan Ahmet Paşa Caddesi, Mete Caddesi, Bor Caddesi, Yıldırım Caddesi, Kanal Caddesi, Hükümet Caddesi ve bu caddelere birleşik sokaklar taşıt trafiğine kapatılacaktır. Belirtilen cadde ve sokaklarda sadece acil vakalarda görevlilerin denetim ve gözetiminde taşıt trafiği için izin verilecektir. Halkımızın herhangi bir mağduriyet yaşamaması için zorunluluk halleri dışında belirtilen tarihlerde, belirtilen cadde ve sokakları kullanmamalar gerekmektedir."

OE(OE/SS)