AYDIN'ın Köşk İlçe Jandarma Komutanı olarak görev yaparken, yıllık izninin bir bölümünü alıp haber vermeden ailesinin yaşadığı Bursa'ya gelen ve bir gece otelde kaldıktan sonra kaybolan 30 yaşındaki Üsteğmen Kazım Topaç'ın 264 gün sonra silahı, ayakkabısı, dizüstü bilgisayarı ile tişörtü bulundu. Uludağ eteklerinde kayalıklarda dün gece intihara kalkışan bir genci kurtarmaya giden AKUT ekibi tarafından silahı ve eşyası bulunan Üsteğmen Topaç'ın intihar ettiği sanılırken, jandarma ve arama kurtarma ekiplerinden oluşturulan 150 kişi bölgede geniş çaplı arama başlattı.
Bursa'nın Kestel İlçesi'ne bağlı Kale Mahallesi'nde oturan Topaç ailesinin oğlu Üsteğmen Kazım Topaç, geçen yıl görev yaptığı Hakkari'den Aydın'ın Köşk İlçesi Jandarma Komutanı olarak atandı. Üsteğmen Topaç, 26 Nisan'da 10 gün izin alarak ailesine sürpriz yapmak üzere haber vermeden Bursa'ya geldi. Geceyi Bursa'da, Merkez Osmangazi İlçesi'ndeki Gazcılar Caddesi'nde bulunan bir otelde geçirdiği saptanan Üsteğmen Kazım Topaç, aynı gün cep telefonu ile Ankara'nın Gölbaşı İlçesi'nde oturan sözlüsünü aradı. Üsteğmen Topaç, telefonu çantasında sessize aldığı için sözlüsü ile konuşamadı. Bir süre, kentte gezdiği belirlenen Üsteğmen Topaç, daha sonra ortadan kayboldu.
Üsteğmen Kazım Topaç'ın kaybolduğu, onun Bursa'ya geldiğinden haberdar olmayan ailesinin, Köşk Jandarma Komutanlığı'nı araması sonucu ortaya çıktı. Cep telefonundan da ulaşamadıkları Üsteğmen Kazım Topaç'a ulaşamayan aile, jandarma ve polisten yardım istedi.
Yapılan tüm aramalara rağmen ulaşılamayan, hiç bir yakınını aramayan, bankadaki hesabına yatan maaşından para çekmeyen Üsteğmen Kazım Topaç için jandarma araştırma başlatırken, Bursa Emniyet Müdürlüğü de olayı aydınlatmak için özel ekip oluşturdu.
SİLAHI VE EŞYASI BULUNDU
Ailesinin gelişmeleri endişe ile beklediği Türkiye'nin her yerinde aranan Üsteğmen Kazım Topaç'ın tabancası ile bazı eşyası dün gece tesadüfen bulundu. Uludağ eteklerindeki Zeyniler Köyü'nde, kayalara çıkıp intihara kalkıştığı sırada düşüp yaralanan Rahmetullah Ağır'ı kurtarmaya giden AKUT ekibi, yerde bir tabanca, ayakkabı ve içinde dizüstü bilgisayar ile tişört olan sırt çantası buldu.
Bunların önce intihara kalkışan Rahmetullah Ağır'a ait olduğu sanıldı. Kurtarılan Ağır'ın yapılan sorgulamasında silah ve eşyanın ona ait olmadığı ortaya çıkınca araştırma başlatıldı.
Polis, seri numarasından tabancanın kayıp Üsteğmen Kazım Topaç'a ait olduğunu belirledi. Eşyanın da kayıp Üsteğmen Topaç’a ait olduğu anlaşılınca, çevrede jandarma ve arama kurtarma ekipleri geniş çaplı araştırma başlattı.
Bu sabah da devam eden arama çalışmaları sırasında silah, ayakkabı ve sırt çantasının bulunduğu yerin yakınındaki kayalıklarda bugün öğle saatlerinde Üsteğmen Kazım Topaç'ın cep telefonu ile bazı kemiklere rastlandı.
Kemiklerin Üsteğmen Topaç'a ait olabileceği ihtimali üzerinde durulurken, jandarma ile arama ve kurtarma ekiplerinin bölgede aramaları sürüyor.