AYDIN’ın Köşk İlçe Jandarma Komutanı olarak görev yaparken, geçen yıl izine ayrıldıktan sonra haber vermeden ailesinin oturduğu Bursa'ya gelen ve bir gece otelde kaldıktan sonra kaybolan 30 yaşındaki Üsteğmen Kazım Topaç'ın 264 gün sonra tabancası, ayakkabısı, dizüstü bilgisayarı ile tişörtünün bulunduğu bölgede aramalar devam ediyor. Uludağ yamaçlarında 420 dönüm alan ekipler tarafından didik didik aranırken, bölgede bulunan kemik parçaları ve elbise kalıntılarından oluşan 120 delil Adli Tıp Kurumu’na incelemeye gönderilecek.
Kestel İlçesi'ne bağlı Kale Mahallesi'nde oturan Topaç ailesinin oğlu Üsteğmen Kazım Topaç, geçen yıl görev yaptığı Hakkari'den, Aydın'ın Köşk İlçesi Jandarma Komutanlığı'na atandı. Üsteğmen Topaç, 26 Nisan tarihinde 10 gün izin alarak ailesine sürpriz yapmak üzere haber vermeden Bursa'ya geldi. Geceyi Bursa'da, Merkez Osmangazi İlçesi'ndeki Gazcılar Caddesi'ndeki bir otelde geçiren Üsteğmen Kazım Topaç, aynı gün cep telefonu ile Ankara'nın Gölbaşı İlçesi'nde oturan sözlüsünü aradı. Üsteğmen Topaç, telefonu çantasında sessiz konuma aldığı için sözlüsü ile konuşamadı. Bir süre, kentte gezdiği belirlenen Üsteğmen Topaç, daha sonra ortadan kayboldu. Üsteğmen Kazım Topaç'ın kaybolduğu, Bursa'ya geldiğinden haberleri olmayan ailesinin, cep telefonundan ulaşamadıkları oğullarının görev yaptığı Köşk Jandarma Komutanlığı'nı araması sonucu ortaya çıktı.
Uludağ eteklerindeki Zeyniler Köyü Dağyamaç Mevkiinde geçen 14 Ocak gecesi kayalıklara çıkıp intihara kalkıştığı sırada düşüp yaralanan Rahmetullah Ağır'ı kurtarmaya giden AKUT ekibi, yerde bir tabanca, ayakkabı ve içinde dizüstü bilgisayar ile tişört olan sırt çantayı buldu. Polis, seri numarasından tabancanın kayıp Üsteğmen Kazım Topaç'a ait olduğunu belirledi.
Eşyanın da kayıp Üsteğmen Topaç'a ait olduğu anlaşılınca, bölgede üç gündür Jandarma ekipleriyle birlikte sayıları 200'e çıkartılan Arama Kurtarma birlikleri kapsamlı araştırma başlattı. Yapılan aramalarda Üsteğmen Kazım Topaç'a ait olduğu belirlenen iki cep telefonuyla birlikte çok sayıda küçük kemik parçaları, kaval kemiği ile kola ait olduğu sanılan kemikler ve elbise kalıntıları bulundu.
Uludağ yamaçlarında kurtarma ekiplerinin yaptığı aramalarda 420 dönüm alan didik didik arandı. Bölgede bulunan çok sayıda kemik parçaları ve elbise kalıntıları ise 120 delil torbasına konularak Adli Tıp Kurumu’na incelemeye gönderilecek.