Hakan ÇELİKBAŞ/SAMSUN, () - SAMSUN'da 14 yıl önce 5 yaşındayken kaybolan Sinem Özdemir'in bulunmasıyla ilgili soruşturmada, mutfağında kafatası, diş ve bazı kemik parçaları bulunan 6 yıl önce intihar eden Ahmet Demirci'nin boş evinde, eşinin ifadesinin ardından kazı yapıldığı ortaya çıktı.
Samsun'un İlkadım İlçesi Zeytinlik Mahallesi Kalfa Sokak'ta 2000 yılı Haziran ayında, 5 yaşındaki Sinem Özdemir evinin önünde oynarken kayboldu. Polis tüm aramalara rağmen çocuğu bulamadı. Anne Ayşe ve baba Mahmut Özdemir, yıllarca kızlarından haber bekledi. Ancak tüm aramalara rağmen bir sonuç elde edilemedi.
2010 yılında Sinem Özdemir'in dosyası raflardan indirilip tekrar soruşturma başlatıldı. Bulunması için 3 kişilik özel bir ekip kuruldu. Ardından Sinem'in fotoğrafı İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilerek, yeniden yüzlendirme laboratuvarında çocuğun 15 yaşındaki halinin görüntüsü oluşturulup, polis ekiplerine dağıtıldı. Ancak yine bir sonuç alınamadı.
MUHTEMEL ŞÜPHELİLER BELİRLENDİ
Sinem Özdemir'in dosyası Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bir hafta önce Cumhuriyet Savcısı Vedat Soğukpınar'a verildi. Savcı Soğukpınar, önce Zeytinlik Mahallesi'nde cinsel suçlardan yargılanan, hapis cezası alan, sabıkası bulunan kişileri tespit etti. Belirlenen isimlerin hepsinin dosyası tek tek incelendi. 2008 yılında intihar eden Ahmet Demirci adı üzerinde yoğunlaşıldı. Sinem'in evine çok yakın mesafede oturan Demirci'nin 1995 yılında 2 yaşındaki bir kız çocuğuna tecavüz edip öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınıp delil yetersizliğinden beraat ettiği ortaya çıkınca, eşi ifadeye çağrıldı. 
EŞİNİN İFADESİ HAREKETE GEÇİRDİ
Adı açıklanmayan ve artık Zeytinlik Mahallesi'nde oturmayan 2 çocuk annesi kadının ifadesinde, "Ben Sinem ortadan kaybolduğunda köydeydim. Köyden döndüğümde eşimin mutfağa beton döktüğünü gördüm. Neden yaptığını sorunca da bana, 'Su sızıyordu, o yüzden beton döktüm' dedi. Sonra Sinem'in ortadan kaybolduğunu duydum. Eşime de söyledim. O da 'Evet ben de duyunca çok üzüldüm' dedi. Bu konuyla ilgili fazla birşey bilmiyorum" demesi üzerine, uzun zamandır kullanılmayan Ahmet Demirci'nin boş olan evinin mutfağında kazı yapıldı.
Yapılan kazıda bir çocuğa ait olduğu belirtilen kafatası, diş ve kemik parçaları ile bir çocuk kol saati bulundu. Alınan parçalar İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Bulunan kemik parçaları, Sinem'in anne ve babasının DNA'sı ile karşılaştırılarak, kayıp çocuğa ait olup olmadığı belirlenecek.
AİLE DNA SONUCUNU BEKLİYOR
Kayıp Sinem'in babası 47 yaşındaki Mahmut Özdemir gelişmelerle ilgili olarak, "14 yıldır araştırıyoruz. Bir evde kemik parçaları bulunmuş. İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan gelecek rapora göre hareket edeceğiz. Tabii ki biz çocuğumuzun sağ olmasını istiyoruz. Ama her şeye de açığız. Şu anda rapor gelmeden net bir şey söyleyemiyoruz" demekle yetindi.

HÇ(MS/AAA) (FOTOĞRAFLI)