Mehmet OKUYUCU/KARAPINAR (Konya), () - KONYA'nın Karapınar İlçesi'nde 5 gündür kayıp olan 11 yaşındaki Ali Selçuk ile kuzeni 12 yaşındaki Nevzat Selçuk bulundu. Çocukların macera için evden kaçtıkları ve geri dörmek amacıyla otostop yaparken bulundukları belirtildi.
Hankapı Mahallesi'nde oturan Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu 5'inci sınıf öğrencisi Ali Selçuk ile 6'ncı sınıf öğrencisi Nevzat Selçuk, geçen hafta salı günü evlerinin önünde oynarken bir anda ortadan kayboldu. Çocuklarının kaybolduğunu fark eden aileler çevrede yaptıkları aramaya rağmen bulamayınca kaçırılmasından endişe ederek polise haber verdi. Polis de yaptığı aramada çocukları bulamadı.
Bir sürücü, iki kuzeni dün Konya'da Karapınar yolunda otostop çekerken gördü. Çocukların, kayıp olarak gazetelerde haberleri yayınlandığını fark eden sürücü, polise haber verdi. Bunun üzerine iki kuzen Çocuk Şube Müdürlüğü'ne götürülüp, ailesine haber verildi. Çocuklar, babaları 45 yaşındaki Yaşar Selçuk ile kardeşi 42 yaşındaki Nihat Selçuk tarafından teslim alındı. Evlerinde döndüklerinde ise Selçuk ailesinde adeta bayram sevinci yaşandı.
AŞEVİNDEN YEDİLER, CAMİ BAHÇESİNDE UYUDULAR
İki kuzenin geçen salı günü bir akaryakıt istasyonunda park halinde olan kamyonun kasasına gizlice bindiği ve kamyon Konya'ya geldikten sonra da indikleri ortaya çıktı. Karınları bir aşevinden yemek alarak doyuran kuzenlerin, gündüz kent merkezini gezip gecede bir caminin bahçesinde uyudukları öğrenildi. Çocuklar evlerine geri dönmek için otostop yaparken bulundukları belirtildi.
İkiz kuzenin bir daha böyle bir maceraya adım atmayacaklarını söylediklerini anlatan babaları Yaşar ve Nihat Selçuk, ''Allah, başta emniyet teşkilatımız olmak üzere devletimizden, milletimizden ve basın mensuplarımızdan razı olsun. Herkes canla başla bu çocukların bulunması için gereken gayreti gösterdi. Allah kimseye buna benzer acılar yaşatmasın. Çocuklarımıza kavuştuğumuz için çok mutluyuz ''dedi.

FOTOĞRAFLI