Şahismail GEZİCİ- Gülbin YILDIZ/ ELAZIĞ, () - ELAZIĞ'ın Yılangeçiren Köyü'nde yaşayan Fatma Dur ile ablası Elif Dur, dün evlerinden çıktıkta sonra kendilerinde bir daha haber alınamadı. Aramalar sırasında kız kardeşlerden birinin bonesi Keban Baraj Gölü kıyısında bulununca, gölde yapılan aramada bu sabah Elif Dur'un cesedine ulaşılırken, Fatma Dur'u arama çalışmaları sürüyor.
Elazığ'ın merkezi bağlı Yılangeçidi Köyü'ndeki evlerinden dün saat 11.00'de ayrılan, ortaokul öğrencisi Fatma Dur ile lise öğrencisi ablası Elif Dur'un eve dönmemesi üzerine, ailesi jandarmaya haber verdi. Jandarma ekipleri ve tam teçhizatlı jandarma komando timleri, bu sabah saatlerine kadar dağlarda ve köy çevresinde Dur kardeşleri aradı. Ancak yapılan tüm aramalar sonuçsuz kaldı.
Jandarma ekiplerinin köye 5 kilometre mesafede bulunan Keban Baraj Gölü kıyısında yaptığı aramalar sırasında, su kenarına saplanmış bir sopaya asılı, kardeşlerden birine ait bone bulundu. Kız kardeşlerin boğulmuş olma ihtimali üzerine, baraj gölünde aramalar yoğunlaştırıldı.
Elazığ Emniyet Müdürlüğü Sualtı Arama Kurtarma ekibi ile AFAD ekiplerinin bu sabah saatlerine kadar, gölde yaptığı aramalarda kız kardeşlerden, lise öğrencisi Elif Dur'un cesedi bulundu. Kızının cesedini gören baba Bekir Dur, fenalık geçirdi. Kendini de göl sularına atmak isteyen baba Dur, jandarma ekipleri tarafından botla iskelede bekleyen ambulansa götürüldü.
Su altı arama ekiplerinin, Fatma Dur'u arama çalışması devam ederken, iki kız kardeşin göl kıyısında taşlarla isimlerinin yazılı olduğu görüldü.

FOTOĞRAFLI