Ceyhun ÖZER/CEYHAN (Adana), () - ADANA'nın Ceyhan İlçesi'nde kaybolan 13 yaşındaki Ayşenur Kurt, İstanbul'da bulundu.
Ceyhan İlçesi'nin Cumhuriyet Mahallesi'nde 19 Ağustos'ta kızı Ayşenur'u Kurt'u evde bırakarak alışverişe çıkan anne Süreyya Kurt, bir süre sonra döndüğü evde kızını bulamadı. Çevrede yaptığı araştırmada kızları Ayşenur'u bulamayan aile polisten yardım istedi. Eve gelen polis, aileyle görüşüp gidebileceği yerler hakkında bilgi alırken, Ceyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde kızın bulunması için özel bir ekip kuruldu.
Ayşenur Kurt'un gidebileceği tüm adresleri araştıran, civardaki güvenlik ve MOBESE kamera görüntülerini inceleyen ekip, Kurt'un İstanbul hayranı olduğu bilgisine ulaşınca çalışmalarını bu yönde sürdürdü.
Çalışmalar sonunda genç kızın önce Adana'ya, oradan da İstanbul'un Kadıköy İlçesi'ne gittiğini belirleyen polis, Kadıköy emniyetiyle irtibata geçti. Ayşenur Kurt, dün akşam saatlerinde Kadıköy'de gezdiği sırada polis tarafından bulunarak emniyete götürüldü. Kurt, emniyetteki işlemlerinin ardından ailesinin bilgisi dahilinde İstanbul'daki bir akrabasına teslim edildi.
Kızı bulunduğu için çok mutlu olduğunu söyleyen baba Murat Kurt, polise teşekkür ederek şöyle konuştu:
"Rabbim hiçbir babaya evlat acısı göstermesin, başına bir şey gelmesinden endişe duyduk ve çok korktuk. Kızımın İstanbul'a neden gittiğini bilmiyorum ancak sağ salim bize döndüğü için şükrediyorum. Kızım şu an İstanbul'da bir akrabamızın yanında iki gün sonra Ceyhan'a gelerek kızım Ayşenur'a kavuşacağım."

FOTOĞRAFLI