Ergün TOS/FETHİYE (Muğla), () - MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde kayıp 2 İngiliz turisti arayan jandarma ekipleri, Yunanistan'ın Rodos Adası'na getirildikleri söylenerek Fethiye kıyısına bırakılan etapta Afganistan, İran ve Suriye uyruklu 35 kaçağı yakaladı.
Fethiye'de dün kaybolduğu bildirilen 2 İngiliz turisti arayan İlçe Jandarma Komutanlığı ve Jandarma İstihbarat ekipleri, bugün saat 08.00 sıralarında Katrancı mevki Çığlık Koyu'nda bekleyen 10 Afgan kaçağa rastladı. Yakalanan kaçakların, diğerlerinin çevreye kaçtığını söylemesi üzerine yapılan aramada, ilk etapta Afganistan, İran ve Suriye uyruklu 7'si kadın, 8'i çocuk 17 kişi yakalandı. Operasyonun genişletilmesi üzerine çevrede 8 kaçak daha bulundu.
Afgan kaçaklardan biri, tekneyle geldiklerini ve teknecinin kendilerini Yunanistan'a getirdiğini söyleyerek buraya bıraktığını anlattı. Adını açıklamayan kaçak, "Nereden bindiğimizi bilmiyoruz. Tekneye bindik. Sabah tekneci 'Burası Yunanistan'ın Rodos Adası' dedi ve bırakıp kaçtı. Teknede 37 kişiydik. Bazıları koya dağıldı" dedi. Kaçaklardan birinin önceden geçirdiği ameliyat nedeniyle yaralı olduğu ve ambulansla hastaneye götürüldüğü belirtildi. Jandarma başkalarının da olabileceği düşüncesiyle araştırmasını sürdürüyor.
İNGİLİZLER DE BULUNDU
Bu arada jandarmanın ararken kaçaklara rastladığı 2 İngiliz turistin de bulunduğu kaydedildi. Dün gece yolunu kaybeden İngilizler'in, daha sonra bir şekilde Fethiye Devlet Hastanesi'ne ulaştıkları ve susuzluk dışında sorunları olmadığı kaydedildi.

ET(HA/SS) (FOTOĞRAFLI)