İZMİR’de Karşıyaka Adlisesi’ndeki 3. İcra Müdürlüğü’nde müdür yardımcısı olarak görev yapan ve kendisinden 21 Eylül'den beri haber alınamayan Eyüp Taş’ın cesedi bulundu. İskelet haline gelen cesedin Taş’a ait olduğu ise yanındaki el çantasından tespit edildi. Bu arada ilk incelemede, Taş’ın, şeker ve epilespsi rahatsızlığı nöbetinden dolayı hayatını kaybettiği belirlendi.
Bugün öğle saatlerinde Pınarbaşı Semti'ndeki ormanlık alanda dolaşan vatandaşlar, ceset görünce polise bilgi verdi. Bölgeye giden polis ekipleri, iskelet halinde gelmiş olan ceset üzerinde inceleme yaptı. Araştımalar sonrasında ise cesedin, geçen 21 Eylül’de yakınlarını ziyaret ettikten sonra dolaşmak için dışarıya çıkan ve bir daha da kendisinden haber alınamayan Karşıyaka Adlisesi’nde 3. İcra Müdürlüğü’nde müdür yardımcısı olan 52 yaşındaki Eyüp Taş’a ait olduğu belirlendi. Ceset yanındaki küçük el çantasından teşhis yapıldığı öğrenildi.
Yaklaşık bir yıl önce İzmir’e tayini çıkan ve eşinden ayrı yaşayan Taş’ın cesedi üzerindeki incelemede, her hangi bir kesici yada delici alet yarası bulunmadı. Polisin de, spor amaçlı bölgeye gittiğini düşündüğü Eyüp Taş’ın, şeker hastalığından ve zaman zaman da epilepsi nöbetleri geçirdiğinden dolayı böyle bir kriz anında yere düştüğü ve burada da hayatını kaybettiği ihtimali üzerinde durduğu öğrenildi. Taş’ın cesedi, nöbetçi savcının incelemesinin ardından kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı.