ESKİŞEHİR'de 1 aydır kayıp olan 22 yaşındaki Burak Sargın cesedi, Kızılinler köyü yakınlarında toprağa gömülü olarak bulundu. Gözaltına alınan Burak Sargın'ın 4 arkadaşı polislere Burak'ın içki ve esrar içtikleri sırada öldüğünü, korktukları için cesedi kent dışına götürüp gömdüklerini söyledi.
Eskişehir'de bir kuaför dükkanında çalışan Burak Sargın geçen 18 Ocak'ta babası Hüsnü Sargın'ı cep telefonuyla arayarak, "Ben işyerinden de izin aldım. arkadaşlarla Kütahya'daki kaplıcalara gidip geleceğiz" dedi.Sargın ailesi daha sonra çocuklarından bir daha haber alamadı. Sargın ailesi, cep telefonu kapalı olan oğulları Burak Sargın'ın bulunması için polise ve cumhuriyet savcılığına başvurdu.
Bir aydır kayıp olan Burak Sargın ile ilgili çalışmaları yürüten Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet, Gasp ve Kayıp Şahıslar Büro Amirliği ekipleri kayıp gencin en son arkadaşları 26 yaşındaki Cihan O., 25 yaşındaki Taner A., 24 yaşındaki Mehmet P. ve 21 yaşındaki Muhittin S. ile görüldüğünü belirledi.
Gözaltına alınan Cihan O., Taner A., Mehmet P. ve Muhittin S., Burak Sargın'la Yeni Bağlar Mahallesi'ndeki bir evde esrar ve içki içtiklerini, gencin burada komaya girip yaşamını yitirdiğini öne sürdü. Arkadaşları, korktukları için Burak Sargın'ın cesedini otomobille merkeze bağlı Kızılinler Köyü yakınlarına götürüp dağlık alanda gömdüklerini itiraf etti.
Gözaltına alınan 4 şüpheliden Cihan O. polislere Burak Sargın'ın gömüldüğü yeri gösterdi. Sargın'ın cesedi gömüldüğü yerden çıkartılarak otopsi için Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Hastanesi morguna kaldırıldı. Sargın'ın kesin ölüm nedenin yapılacak otopside belirleneceğini, gözaltındaki 4 şüphelinin ise sorgulamalarının tamamlanmasından sonra adliyeye sevk edilecekleri bildirildi. KA-HT(EK/AAA)(FOTOĞRAFLI)