Kamil ATALAY/MANAVGAT (Antalya), () - ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde, 18 Mayıs'tan beri haber alınamayan 18 yaşındaki Ferhat Sarı'nın cesedi, Manavgat Irmağı'nda bulundu.
Manavgat Irmağı'nın üzerindeki tarihi taş köprünün ayaklarının dibindeki erkek cesedini öğle saatlerinde fark edenler, durumu polise ve sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, çevrede güvenlik önlemi aldıktan sonra Manavgat Belediyesi itfaiye ekiplerinin yardımıyla cesedi ırmaktan çıkardı. Manavgat Köprüsü üzerinde toplanan kalabalık, polis ve itfaiye ekiplerinin çalışmalarını izledi. Polis ve sağlık ekiplerinin incelemesi sırasında olay yerine gelen ve haklarında kayıp başvurusu bulunan Ferhat Sarı ve Mehmet Atmaca'nın yakınları, bilgi almaya çalıştı.
BABASI DÖVMESİNDEN TANIDI
İncelemenin ardından Manavgat Devlet Hastanesi morguna götürülen cesedin, 18 Mayıs'tan buyana haber alınamayan Ferhat Sarı'ya ait olduğu tespit edildi. Yaklaşık bir haftadır ırmakta olduğu tahmin edilen cesedin yüzü tanınmayacak halde olduğu için babası Cuma Sarı, oğlunu kolundaki tavşan dövmesinden teşhis etti. Teşhisin ardından Ferhat Sarı'nın cenazesi kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için otopsi yapılmak üzere Antalya Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
OTEL SAHİBİNDEN 25 BİN LİRA ÖDÜL
Manavgat'ta bir otelde belboy olarak çalışan Ferhat Sarı'nın kaybolmasının ardından, otelin sahibi Mustafa Boztepe gencin bulunması için 25 bin TL ödül koymuştu. Aynı otelde teknik görevli olarak çalışan baba Cuma Sarı, Manavgat'ta çeşitli yerlere astığı fotoğraflarla oğlunu arıyordu.

KA(SU/BT) (FOTOĞRAFLI)