İZMİR’in Torbalı İlçesi’nde, iki gündür kayıp olan 33 yaşındaki Hüseyin Çokal, Arslanlar Köyü’ndeki zeytin ağacında dizleri yerde ipe asılı olarak bulundu. İntihar ettiği sanılan Çokal’ın kesin ölüm nedeni yapılacak otopsinin ardından belli olacak.
Torbalı’daki kereste fabrikasında gece bekçisi olan Hüseyin Çokal, pazar gecesi işe gitmek üzere Atatürk Mahallesi’ndeki evinden çıktı. Ertesi sabah Çokal, evine dönmedi. Merak edip arayan yakınları, Çokal'ın işe hiç gitmediğini öğrendi. Bunun üzerine yakınları gidebileceği yerlere bakmalarına rağmen sonuç alamadı. İki gündür kayıp olan Çokal’dan haber sabah saatlerinde Arslanlar Köyü, Kırlar Mevkisi’nden geldi. Buradaki bir tarlada ıspanak toplayan kadın işçilerın yakındaki bir zeytinlikte iple ağaca asılı bir kişiyi görünce, jandarmaya haber verdi. Olay yerine gelen jandarma ekiplerinin yaptığı araştırma sonunda ipe asılı olarak bulunan kişinin iki gündür kayıp olan Hüseyin Çokal olduğunu belirledi. İntihar ettiği sanılan Çokal’ın cesedi, kesin ölüm nedeninin tespiti için jandarma ve savcının olay yerindeki incelemesinin ardından otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı.
Jandarmanın acı haberi verdiği Çokal’ın eşi Kudret Çokal (30) sinir krizi geçirdi. Genç kadın, ambulansla Torbalı Devlet Hastanesi’ne götürülüp, sakinleştirici iğne yapıldı.
İNTİHAR ETMİŞ OLACAĞINA İNANMIYORUM
Kardeşinin ölüm haberini alan Ali Çokal ise kardeşinin bilinen maddi ve ailevi hiçbir sorunu bulunmadığını belirterek, "Dizleri yerde iple ağaca asılı olması bize 'Bu nasıl intihar' dedirtti. İntihar etmiş olacağına inanmıyorum. İş yerinde bir şoförle tartıştığını öğrendik. Kimseye kötülüğü olmayan biriydi. Olayın, detaylı bir şekilde araştırılmasını istiyoruz” dedi.
Jandarma, Çokal’ın intiharı ile ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi. Ölü bulunan Çokal’ın MHP Torbalı İlçe Başkanı Şeref Çakıcıoğlu’nun halasının oğlu olduğu öğrenildi.