VAN'ın Muradiye İlçesi'nin Köşk Köyü'nde yaşayan 14 yaşındaki Efekan Toklar 9 gündür kayıp. Günlerdir kayıp olan oğullarını her yerde aradıklarını belirten baba M. Emin ve anne Süreyya Toklar, çocuklarını bulup getirene sıfır kilometre bir otomobil alacaklarını söyledi.
Muradiye İlçesi'ne 10 kilometre uzaklıka bulunan Köşk Köyü'nde yaşayan Toklar ailesinin 5 çocuğundan biri olan 14 yaşındaki Efekan Toklar, 9 gündür kayıp. Anadolu Lisesi 10'uncu sınıf öğrencisi Toklar 9 gün önce ablasıyla birlikte servisle okula gittikten sonra bir daha evine dönmedi. Kamyonuyla taşımacılık yapan baba M. Emin Toklar, İstanbul'dan dönüşte eşinin kendisini aradığını ve oğlu Efekan'ın eve gelmediğini haber verdiğini söyledi. Muradiye'ye geldiğinde aramadık yer bırakmadığını, yetkililere haber verdiklerini anlatan baba Toklar, "Maalesef oğlum Efekan'dan haber alamadık. Okul kıyafetiyle evden çıkmış ve nüfus cüzdanı, cep telefonu da evde yanında götürmemiş. Gören bilen varsa yalvarıyorum bize yardım etsin" dedi.
OĞLUMU BULANA SIFIR ARABA VERECEĞİM
Oğlu Efekan'ın okuması için ellerinden geleni yaptıklarını anlatan baba Toklar, "Derslerine çalışması için biraz kızmıştık. Oğlumuzun okumasını, kendi hayatını kurtarmasını istedik. Ama bizi yanlış anladı. Efekan'dan çok umutluyduk ve kesin iyi bir yerlere varacağını biliyordum. Onun için okumasını çok istiyordum. Bizim bu halimizi görüyorsa, nasıl perişan olduğumuzu görüyorsa, lütfen bize evlat acısını, hasretini yaşatmasın. Biz onu bağrımıza basacağız, lütfen çıkıp gelsin. Oğlumu sağ salim bana getirene sıfır araba vereceğim" diye konuştu.
ANNENİN GÖZYAŞLARI
Oğlu kaybolduğu günden beri gözyaşı eksik olmayan anne Süreyya Toklar ise 9 gündür uyumadığını söyledi. Gözyaşları içinde konuşan anne Toklar, "Benim ciğerim yanıyor. 9 gündür perişan oldum. Uyku, yemek, içmek haram oldu. Ben onsuz ne yaparım? Televizyonda kayıp çocukları gördüğümde aileleri gibi ben de ağlardım. Ama hiç benim başıma geleceğini de tahmin bile etmiyordum. Bu duruma düşeceğimi bilmiyordum. Allah aşkına oğlumu gören, yerini bilen biri varsa oğlumu bana versinler. Efe hiç kimse seni bizim kadar sevemez" diyerek gözyaşlarına boğuldu.
Efekan'ın aynı okulda okuyan lise son sınıf öğrencisi ablası Pınar ise her gün aynı serviste kardeşiyle birlikte okula gittiğini belirterek, "En son kardeşimle 9 gün önce aynı servisle okula gittik ve sonra bir daha kardeşimi göremedim. Şimdiye kadar birlikte gittiğim okula şimdi Efekan olmadan gidiyorum. Bu beni kahrediyor" dedi. Ailesi Efekan'nı bulan ve görenlerin güvenlik güçlerine haber vermelerini istedi.

SS(FE/AAA) (FOTOĞRAFLI)