Ergün TOS/SEYDİKEMER(Muğla), () - MUĞLA'nın Seydikemer İlçesi'nde hayvanlarını otlatmak için evinden ayrılan ve 2 gündür kendisinden haber alınamayan çoban 40 yaşındaki Niyazi Gök'ün bulunması için Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ve jandarma ekipleri çalışma başlattı.
Boğaziçi Mahallesi'ndeki evinden 23 Mayıs'ta hayvanlarını otlatmak için ayrılan Niyazi Gök bir daha eve dönmeyince ailesi jandarmadan yardım istedi. Jandarma ekipleri Gök'ün gidebileceği yerlerde mahalle sakinleri ile bir süre arama yaptı. Sonuç alamayınca arama çalışmaları sarp kayalıklar ve dik yamaçların bulunduğu bölgeye kaydırıldı. Muğla Jandarma Komutanlığı'ndan iz takip köpeği talebinde bulunan ekipler, arazi şartları nedeniyle bazı bölgelere ulaşamayınca AKUT Fethiye ekibinden destek istedi.
AKUT DA ARIYOR
Olay yerine gelen AKUT ekipleri, Gök'ün yüksek bir noktadan düşmüş olma ihtimaline karşı yamaçlarda ve su kuyularında arama yaptı. Karadan sonuca ulaşamayan ekipler, üzerinde kamera bulunan hexacopter (6 pervaneli helikopter) ile bölgeyi havadan taradı. Jandarma ekipleri ise 2 iz takip köpeğiyle ormanlık alanda çalışmalarını yürüttü. Henüz sonuç alınamayan arama çalışmalarının devam edeceği kaydedildi.
ET(HA/COŞ) (FOTOĞRAFLI)