ELAZIĞ'da 20 gün önce evlerinden ayrıldıktan sonra kendilerinden haber alınamayan 3 gençten Mehmet Tağ'ın babası Mehmet Ali Tağ, oğlunun hayatından endişe duyduğunu belirterek, "Sesini duysam bana yeterli" dedi.
Elazığ'da kalorifer tesisatçılığı yapan Mehmet Tağ (19), dışarıdan lise eğitimi alan Burak Çiçek (19) ile işsiz Zülküf Bal (17), 6 Kasım 2013 günü evlerinden ayrıldıktan sonra kendilerinden bir daha haber alınamadı. Aileleri çocuklarının gidebileceği her yeri aradı ancak izlerine rastlayamayınca, 8 Kasım günü polise kayıp başvurusunda bulundu.  Polisin özel ekip kurarak aradığı kayıp 3 gencin izine 20 gündür rastlanılamadı.
Kayıp gençlerden Mehmet Tağ’ın babası Mehmet Ali Tağ, oğlunun hiçbir kötü alışkanlığının olmadığını belirterek şunları söyledi:
"Oğlum kaybolduğu gün, eve gelip üstünü değiştirmiş ve patronuna 'Benim harçlığım yok. Sigara içiyorum' demiş. Patronu da 'Bozuk 20 lira vardı. Ben 20 lirayı kendisine verdim' dedi. Oğlum 'Yok usta 20 lira çoktur ben almıyorum' demiş. Patronu ısrar edince götürüp karşı bakkalda bozdurup içinden 10 lirayı 'Bu bana yetiyor’ dedikten sonra almış. Kaybolduğu gün oluyor bu ve üstünde 10 liranın haricinde para da yok."
'SURİYE'YE Mİ GÖTÜRÜLDÜ?'
Bir fabrikada işçi olarak çalışan 2 çocuk babası Mehmet Ali Tağ, kayıp oğluna çağrıda bulunarak şöyle dedi:
"Kandırıldı mı, götürüldü mü, gitti mi, kendi mi gitti artık yani birilerinin elinde mi, tutuluyor mu? Suriye’ye mi götürüldü? Dağa mı çıkardılar? Hiçbir bilgim yok. Mehmet oğlum biliyorsun. Annenin seni ne kadar sevdiğini de biliyorsun. Annenin rahatsız olduğunu da biliyorsun. Hadi beni boş ver kardeşini anneni de mi hiç düşünmedin? Eğer ki bir yerde tutulmuyorsan ufak bir sesini duyalım. Annen bir sesini duysun de ki 'Baba ben Suriye’ye gittim gelmiyorum. Dağa gittim gelmiyorum. Bir şehirde çalışıyorum gelmiyorum. 'Senin sesini duysam bana yeterli."