ACILI BABADAN DERE SİTEMİ
Tekirdağ’ın Muratlı İlçesi’ne bağlı Aşağısevindik Mahallesi’nden geçen Ergene Deresi'ne düşen 3 çocuktan cansız bedeni bulunan 11 yaşındaki Efe Can Baybüre’nin babası Murat Baybüre, oğlunun, izin vermediği halde çok sevdiği arkadaşlarıyla birlikte dere kenarına gittiğini söyledi. 
Murat Baybüre, oğlumun cansız bedeninin bulunması ile içinin rahatladığını söyleyerek, "Zaten üçü de çok iyi arkadaşlardı. Her zaman izin veririm ama dün ben izin vermediğim halde oğlum arkadaşlarıyla birlikte dere kenarına gelmiş. Bulundu, benim gönlüm rahat. 1989 yılında buraya geldim. O dönem bu derede millet balık tutuyordu. Bugünkü durumun sorumluları kimse Allah benim yaşadığım acıyı onlara da tattırsın" dedi.
ÇOCUKLARI ARARKEN ÖLÜMDEN DÖNDÜ
Ergene Deresi'nde kaybolan çocuklar, Bahadır Sarı ve Umut Buğra Yanat’ın arama çalışmaları aralıksız sürüyor. Sabah erken saatlerde yeniden başlayan arama çalışmalarına Tekirdağ Doğa Sporları ve Havacılık Kulübü Başkanı Hamza Algül paramotoruyla katıldı. Dere üzerinde alçak uçuşlar yaparak çocukları arama çalışmalarına destek veren Algül, aniden bastıran yağmur nedeniyle paramotor paraşütünün katlanması sonucu acil iniş yapmak zorunda kaldı. Yere sert bir şekilde düşen Algül, arkadaşları tarafından Muratlı Devlet Hastanesi’ne götürülerek tedavi altında alındı. Sağlık durumu iyi olan Hamza Algül’ün düşüş anları kaskından bulunan kamera tarafından saniye saniye kaydedildi.
ÜÇ İTFAİYECİ BOĞULMA TEHLİKESİ GEÇİRDİ
Arama çalışmalarına destek vererek dereye giren Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı itfaiye erlerinden üçü, aramaların yoğunlaştırıldığı köprü ayağındaki borulara takıldı. Yardım istemeleri üzerine derede bulunan diğer arama kurtarma ekipleri boğulma tehlikesi geçiren 3 itfaiye erini iplerle çekerek kıyıya çıkardı.
AİLELER DEREDEN AYRILMIYOR
Jandarma Arama Kurtarma timleri, Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Deniz Şubesi dalgıçları ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı dalgıçlar, nehrin yaklaşık 6 kilometrelik kısmında dipten tarama yaparak kayıp çocuklara ulaşmaya çalışıyor. Endişe içindeki aileler ise bir an olsun nehir kenarından ayrılmıyor.
Mehmet YİRUN-Ruhan YALÇIN/MURATLI (Tekirdağ), ()

MY,RY(LK/SS) (FOTOĞRAFLI)