ADANA'da geçen 20 Kasım'da kaybolan ve dün akşam cesetleri tarlada bulunan 34 yaşındaki Ali Cengiz Özdemir ile 17 yaşındaki Ahmet Özdemir'in işkence yapılarak öldürüldüğü anlaşıldı. Uyuşturucu satışından kaynaklı anlaşmazlık nedeniyle işlendiği saptanan cinayetlerle ilgili 3 kişi gözaltına alındı.
Merkez Yüreğir İlçesi'nin 19 Mayıs Mahallesi'nde oturan Ali Cengiz Özdemir ile soyadı benzer olan Ahmet Özdemir, 20 Kasım'da kayboldu. 'Uyuşturucu madde bulundurmak, satmak ve silahla yaralamak' suçlarından çok sayıda kaydı bulunan Ali Cengiz Özdemir ile Ahmet Özdemir'i bulamayan yakınları kayıp dilekçesi verdi. Kayıplar aranırken dün akşam merkez Yüreğir İlçesi'ne bağlı Alihocalı Köyü yakınlarında tarlaya giden vatandaşlar, sazlıklar arasında 2 kişinin cesedini görünce durumu jandarmaya bildirdi.
Olay yerine gelen jandarma, elleri arkadan bağlı olan cesetlerin kayıp Ali Cengiz Özdemir ile Ahmet Özdemir'e ait olduğunu belirledi. Otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu'na götürülen cesetlerin yapılan incelemesinde vücutlarında, bıçak ve silah yarası bulunduğu, boğazlarının kesildiği belirlendi. Bir hafta önce öldürülmüş olabileceği düşünülen Ali Cengiz Özdemir ile Ahmet Özdemir'e öldürülmeden önce işkence yapıldığı da saptandı.
3 KİŞİ GÖZALTINDA
Olayı araştıran İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, 3 çocuk babası Ali Cengiz Özdemir ile Ahmet Özdemir'in uyuşturucu satışından kaynaklanan anlaşmazlık yüzünden öldürüldüğünü belirledi. Cinayete karıştığı ileri sürülen 3 kişi gözaltına alındı.