ADANA, () - ADANA'da kayınpederi 60 yaşındaki Durdu Bilge'yi av tüfeğiyle, eşi, 34 yaşındaki Tijen Demiralp'i 20 bıçak darbesiyle öldürdüğü iddiasıyla aranan 43 yaşındaki Haydar Demiralp, 5 bıçak darbesiyle öldürülmüş halde bulundu. Polis, cinayetlerin sırrını ortaya çıkarmak için çok yönlü soruşturma başlattı.
Merkez Çukurova İlçesi, Beyazevler Mahallesi'nde oturan, bir ilaçlama şirketinde çalışan, evli ve 2 çocuk babası Haydar Demiralp, geçen 30 Mayıs'ta, öğle saatlerinde eşi Tijen ve 16 yaşındaki kızları Y.İ. ile birlikte evden çıktı. Yolda kızını otomobilden indiren Haydar Demiralp, "Sen dedenlere git. Biz de annenle biraz sonra geleceğiz" diyerek yoluna devam etti.
Haydar Demiralp, akşam saatlerinde merkez Seyhan İlçesi, Gürpınar Mahallesi'ndeki kayınpederi Durdu Bilgi'nin evine gelip, av tüfeğiyle ateş etti. Ardından sokak girişine bıraktığı otomobile binerek olay yerinden kaçtı. Ağır yaralanan Durdu Bilgi, kaldırıldığı özel bir tıp merkezinde kurtarılamadı.
Cinayetten sonra Bilgi ailesi kızları Tijen Demiralp'i cep telefonundan aradı, ancak ulaşamadı. Genç kadının öldürülmüş olabileceği olasılığını göz önüne alan polis, Haydar Demiralp'in gidebileceği adreslere eş zamanlı baskın yaptı, ancak kendisine ve eşine de ulaşılamadı. Aramalar sürerken şüphelinin kaçarken kullandığı otomobil olay yerinden 1 kilometre uzaklıkta, kapıları açık ve motoru çalışır halde bulundu. Koltuklarında kan izleri ve av tüfeğine ait kartuşlar bulundu.
Aynı gün Durdu Bilgi'nin cenazesi toprağa verilirken, akşam saatlerinde kendisinden haber alınamayan Tijen Demiralp'in cesedi Çukurova Üniversitesi yakınındaki çamlık alanda bulundu. Genç kadının 20 bıçak darbesiyle öldürüldüğü anlaşıldı. Cenaze otopsi yapılmak üzere Adana Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.
Çifte cinayetin faili olarak aranan Haydar Demiralp, dün gece merkez Seyhan İlçesi'ndeki İstiklal Mahallesi 40019 Sokak'ta öldürülmüş halde bulundu. Haydar Demiralp'in 5 bıçak darbesiyle öldüğü saptandı. Bu ceset de otopsi için Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.
KADININ CESEDİ ALINDI
Eşi tarafından öldürüldüğü sanılan Tijen Demiralp'in cenazesi, otopsi ardından Buruk Mezarlığı'nda toprağa verildi. Haydar Demiralp'in cenazesi ise henüz alınmadı.
Dedesinin babası tarafından öldürülmesine tanık olan Y.İ. Demiralp olayın şokunu üzerinden atamadı. Genç kız, yaşadıkları olayı şöyle anlattı:
"Sabah çok neşeliydi. Öğle saatlerinde evden birlikte çıktık, beni dedemlere bıraktı. Annemle birlikte yollarına devam etti. Akşama doğru gelip, beni alacağını söyledi. Afganistan'a gidecekti, gece de uçağının kalkacağını söylemişti. Gün içerisinde dedemlerde kaldım. Akşama doğru annemi aradım, ulaşamayınca babamı aradım. Babam da annem ile birlikte olduklarını, biraz sonra beni almaya geleceklerini söyledi. Akşam bahçede oturuyorduk. Babam elinde tüfek ile gelip, kapıyı tekmeledi. Bahçeye girip, 2-3 kez havaya, daha sonra dedeme ateş etti. Dedem yere düştü. O sırada anneannem bağırarak evin içine kaçtı, kapıyı kapattı. Babam arkasından koşup, kapıyı tekmeledi. Silah seslerini duyan dayım geldi. Babamın elinden silahı alıp yere attı. Babam da kaçtı."
Adana Emniyet Müdürlüğü ekipleri 3 cinayetin nedenini ortaya çıkarmak ve Tijen Demiralp ile Haydar Demiralp'in faillerini saptamak için çok yönlü araştırma başlattı.

MKA(BY/İD) (FOTOĞRAFLI)