Fatih KARAÇALI/ ADANA, () -ADANA'da kayınpederi 60 yaşındaki Durdu Bilgi ile eşi 28 yaşındaki Tijen Demiralp'ı öldürdüğü için aranırken, bıçaklanarak öldürülmüş halde bulunan 43 yaşındaki Haydar Demiralp'i katil zanlısı olduğu iddiasıyla gözaltına alınan, aralarında kayınbiraderlerinin de bulunduğu 5 kişi tutuklandı.
Bir ilaçlama şirketinde çalışan 2 çocuk babası Haydar Demiralp, 30 Mayıs'ta, öğle saatlerinde eşi Tijen ve 16 yaşındaki kızları Y.İ. ile birlikte evden çıktı. Yolda kızını otomobilden indiren Haydar Demiralp, "Sen dedenlere git. Biz de annenle biraz sonra geleceğiz" diyerek yoluna devam etti. Haydar Demiralp, akşam saatlerinde merkez Seyhan İlçesi, Gürpınar Mahallesi'ndeki kayınpederi Durdu Bilgi'nin evine gelip, av tüfeğiyle ateş etti. Ağır yaralanan Durdu Bilgi, kaldırıldığı özel bir tıp merkezinde kurtarılamadı.
Cinayetten sonra Bilgi ailesi kızları Tijen Demiralp'i cep telefonundan aradı, ancak ulaşamadı. Genç kadının öldürülmüş olabileceği ihtimalini göz önüne alan polis, Haydar Demiralp'in gidebileceği adreslere eş zamanlı baskın yaptı, ancak kendisine ve eşine de ulaşılamadı. Aynı gün akşam saatlerinde kendisinden haber alınamayan Tijen Demiralp'in cesedi Çukurova Üniversitesi yakınındaki çamlık alanda bulundu. Genç kadının 20 bıçak darbesiyle öldürüldüğü anlaşıldı.
KATİL ZANLISI DA ÖLDÜRÜLDÜ
Çifte cinayetle ilgili soruşturma başlatan polis katil zanlısı Haydar Demiralp'i yakalamak için gidebileceği yerlere baskınlar yaptı. İddiaya göre, bu sırada Demiralp'in kayınbiraderleri Umut Bilgi ile Ufuk Bilgi de eniştelerinin fotoğraflarını mahallede dağıtarak, "Eniştemizi ölü ve ya da diri bulun" dedi.
Bilgi kardeşlerin arkadaşları Hakan Halvacı, Fethi Boyacı ve Barış Yıldız da katil zanlısı eniştenin peşine düştü. Zanlının İstiklal Mahallesi'nde bir arkadaşının evinde kaldığını haber alan Umut Bilgi, adresi tarif ederek yakalanmasını istedi. 1 Haziran'da evin sokağında otomobillerini park eden Hakan Halvacı, Fethi Boyacı ile Barış Yıldız, zanlının dışarı çıkmasını bekledi. Kayınbiraderlerinin peşine düştüğünden habersiz olan Haydar Demiralp, gece Adana'yı terk etmek için evden çıktı. Bu sırada sokakta bekleyen Hakan Halvacı, Fethi Boyacı ile Barış Yıldız, Demiralp'i bıçaklayarak öldürdü.
İŞLEM TAMAM RAHAT OL
Cinayeti işledikten sonra taziye evine dönen Hakan Halvacı, Fethi Boyacı ile Barış Yıldız, Umut ile Ufuk Bilgi kardeşlerin yanına geldi. Bilgi kardeşlere "İşlem tamam rahatına bak" diyen arkadaşlar evden ayrıldı. Demiralp'in gece cesedinin bulunması üzerine çalışmayı bu yöne kaydıran polis, Umut Bilgi ile Ufuk Bilgi'yi gözaltına aldı. 2 kardeşin aynı gece birçok kez telefonla görüştüğünü belirlediği arkadaşları Hakan Halvacı, Fethi Boyacı ile Barış Yıldız'ı da yakaladı.
Suçlamayı kabul etmeyen 5 şüpheli ifadelerinin ardından sevk edildikleri nöbetçi mahkemece tutuklandı.

FK(BK/AAA) (FOTOĞRAFLI)