Teslime TOSUN/ANTALYA, () - ANTALYA'da kendisini terk ederek babasının evine sığınan eşi Nazlı Ay'a sinirlendiği için kayınpederi Halis Çalçınar'ı öldürüp, kendisine engel olmak isteyen Ahmet Altuntaş'ın da ölümüne neden olan Özkan Ay, duruşmada olay çıkardı. Eski eşiyle baldızına saldıran Özkan Ay, kendisine engel olan uzman çavuşun da elini ısırdı.
Olay 2 Ocak günü Güneş Mahallesi, Osman Yüksel Serdengeçti Caddesi'nde meydana geldi. Sürekli tartıştığı eşi 22 yaşındaki Nazlı Ay'ın üçüncü kez evi terk etmesine sinirlenen 28 yaşındaki Özkan Ay, kayınpederi 48 yaşındaki Halis Çalçınar'ın işlettiği kasap dükkanına gitti. Kayınpederiyle tartışan Ay, yanına aldığı pompalı tüfekle Halis Çalçınar'a ateş etti. Bu sırada dükkanda bulunan ve Ay'a engel olmaya çalışan köfteci 57 yaşındaki Ahmet Altuntaş da saçmaların hedefi oldu. Halis Çalçınar ile Ahmet Altuntaş yaşamını yitirirken, kayınbirader Emrah Çalçınar ise tezgahın arkasına saklanarak canını kurtardı.
EŞİNİ VURMAK İÇİN BALDIZININ EVİNE GİTTİ
Daha sonra pompalı tüfeği olay yerinde bırakarak otomobiline binen ve eşinin de bulunduğu baldızının evine giden Özkan Ay, yanındaki tabancayla dairenin camına bir el ateş etti. Kardeşi Emrah'tan gelen telefon üzerine kendilerini evin banyosuna kilitleyen Nazlı Ay ile kardeşleri Özgür Çalçınar ve Özlem Bayram, polisten yardım istedi. Dairenin çelik kapısına ateş eden Özkan Ay, yakalanacağı düşüncesiyle geldiği otomobili bırakıp başka bir araçla Gazipaşa İlçesi'ndeki kardeşinin evine gitti. Kardeşinin ikna ettiği Özkan Ay, akşam saatlerinde polise teslim oldu.
İLK DURUŞMADA OLAY ÇIKARDI
'Adam öldürmek ve yaralama' suçlarından iki kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Özkan Ay, ilk duruşmasında baldızı Özlem Çalçınar'a ve eşi Nazlı Ay'a ağır hakaretlerde bulunup olay çıkardı. Karşılıklı küfürleşmeye, duruşmadaki polisler ve mahkeme başkanı Faris Özsoy müdahale etti.
UZMAN ÇAVUŞUN ELİNİ ISIRDI
Dün görülen duruşmada ise Özkan Ay, önce avukatı Özgür Deveci'yi kabul etmediğini belirterek, “Bana başka avukat verin. Ben bu avukatı istemiyorum. Baro bana yeni avukat göndersin" dedi. Daha sonra duruşma salonunda müşteki bölümünde bulunan eşi Nazlı Ay, baldızı Özlem Bayram'a dönerek ağır küfürler eden Özkan Ay, “O.. sizin yüzünüzden yuvam yıkıldı, katil oldum" dedikten sonra küfür ederek eşinin bulunduğu bölüme saldırdı. Güvenliği sağlayan cezaevi jandarma erleri ile salonda bulunan uzman çavuş, Ay'a müdahale etti. Sanık kürsüsünü parçalayarak müştekilere saldırmaya çalışan Özkan Ay'a müdahale eden askerlerden biri elinden yaralandı. Özkan Ay, daha sonra kendisini yere yıkan uzman çavuşun sağ elini ısırdı. Sağ eli kanlar içinde kalan uzman çavuş, yine de sanığı bırakmadı. Salonda görevli polisler müştekileri dışarı çıkarırken, bir taraftan da jandarmalara yardım ederek Özkan Ay'ın hem kaçmasını, hem müştekilere saldırmasını önledi. Özkan Ay, takviye gelen jandarma ve polisler tarafından nezarethaneye alınırken, yaralı uzman çavuş ile asker acil servise sevk edildi.
Özkan Ay hakkında 'devlet malına zarar, hakaret, küfür, kamu görevlisini yaralama ve kamu görevlisine karşı gelme' suçlarından yeni bir suç duyurusu hazırlanıp savcılığa gönderildi. Duruşma ise 6 Haziran tarihine ertelendi.

TT(SU/AK) (FOTOĞRAFLI)