Teslime TOSUN/ANTALYA, () - ANTALYA'da eşine tecavüze kalkıştığını iddia ettiği kayınbiraderi Şahin Arık'ı sopoyla döverek öldüren, ardından polisi arayıp kendisini ihbar eden 35 yaşındaki Selçuk B. gözaltına alındı.
Olay önceki gün saat 12.00 sıralarında Güzelbağ Mahallesi, Ebru Sokak'taki tek katlı evde meydana geldi. İddiaya göre '155 Polis İmdat' hattını arayan Selçuk B., eşinin üvey kardeşi 23 yaşındaki Şahin Arık'ı öldürdüğünü söyledi. Eve giden polis, kapısı açık olan dairede erkek cesediyle karşılaştı. Başına bir cisimle vurularak öldürüldüğü tahmin edilen kişinin Şahin Arık olduğu belirlendi. Olay yerinde inceleme yapan ekipler, bir suçtan dolayı hakkında adli kontrol kararı bulunan Selçuk B.'yi yakalamak için çalışma başlattı.
Selçuk B.'nin olayın ardından eşi Döndü ile birlikte şehir dışına kaçtığını belirleyen Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, çiftin Aksaray'a gittiğini tespit etti. Bu arada tekrar Antalya'ya dönen çift, dün Etiler Mahallesi'nde yolda yürürken yakalandı.
TECAVÜZCÜ OLDUĞUNU ÖNE SÜRDÜ
Selçuk B., ifadesinde kayınbiraderi Şahin Arık'ı eşi Döndü B.'ye tecavüz ederken yakaladığını ve bu nedenle öldürdüğünü söyledi. Selçuk B., polis ve savcılıkta verdiği ifadede, bir suçtan dolayı hapis cezasını çekip denetimli serbestlikten yararlanıp çıktıktan sonra daha önce görmediği kayınvalidesinin evinde kaldıklarını, Şahin Arık'ın anne bir baba ayrı ablası olan eşine karşı davranışlarında bir gariplik görerek evden ayrılıp başka yere taşındıklarını kaydetti.
Bir serada çalışmaya başladıklarını, ara sıra da hurdacılık yaptığını belirten Selçuk B., kayınbiraderini tecavüzle suçladığı olayı şöyle anlattı:
"Olay günü evde değildim, hurda topluyordum. Eve geldiğimde içerden sesler geliyordu. Pencereden baktığımda eşim Döndü, kardeşi Şahin Arık ile boğuşuyordu. Şahin Arık eşime tecavüz etmeye çalışıyor, o da karşı koyuyordu. O öfkeyle elime bir sopa alıp içeri girdim. Neresine denk gelirse birkaç defa sopayla vurdum, eşimi kurtardım. Kafasına denk gelen sopa darbesi sonunda yaşamını yitirdi. 155'i arayarak durumu polise bildirdim."
EŞİ İFADEYİ DOĞRULADI
Gözaltına alınan Döndü B. de eşini doğrulayarak, daha önce tecavüze uğradığını ileri sürdü. Döndü B., ifadesinde, "Eşim hapiste olduğu için annemin yanına sığındım. Annemin ikinci evliliğinden olan kardeşim Şahin Arık, burada bana tecavüz etti ancak bunu ne anneme ne de cezaevinden çıkan eşime söyleyebildim. Ondan uzak durmak için ev tutup annemin evinden ayrıldık ancak Şahin Arık'tan kurtulamadım. Tacizlerinden bıkmıştım. Olay günü de evimizi bulmuş, gecekondu evimize birden daldı. Bana tecavüz etmeye çalıştı. Bağırarak yardım istediğim ve ona direnerek boğuştuğum sırada eşim geldi. Üzerime çıkmaya çalışan Şahin Arık'ı sopa ile vurup, üzerimden atıp, beni kurtardı" iddiasını dile getirdi.

FOTOĞRAFLI