KUMBURGAZ Kamiloba sahilinden denize açıldıktan sonra kaybolan 5 gencin kullandığı sanılan deniz bisikletinin parçaları, Balıkesir’in Erdek İlçesi İlhanlar Köyü sahilinde bulundu.
Yaşları 25 ile 30 arasında değişen Mikail Çelik, Serdar Demir, Doğan Demir, Şükrü Kahraman ve Yusuf Büyükizgi 17 Ağustos pazar günü tatil için geldikleri Kamiloba sahilinden deniz bisikleti kiraladıktan sonra denize açıldı.
Kendilerinden bir daha haber alınamayan gençlerin bulunması için arama çalışmaları sürerken, önceki gün Marmara Adası yakınlarındaki Gündoğdu Köyü sahilinde bulunan cesedin DNA testi sonucu kayıp 5 gençten Serdar Demir'e ait olduğunun ortaya çıktı. Erdek sahilinde arama çalışmalarını sürdüren Bursa AKUT ekibi, İlhanlar köyü sahilinde gençlerin kullandığı sanılan deniz bisikletine ait parçalar buldu.
Ceset ve deniz bisikleti parçalarının bulunması üzerine kayıp gençleri arama çalışmaları Marmara Adası ve Erdek sahillerinde yoğunlaştırıldı. Bölgede halen Sivil Savunma, AKUT, Sahil güvenlik, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ve Tekirdağ’dan gelen Sualtı Polisi arama çalışmalarını sürdürüyor.

FOTOĞRAFLI