BURSA’nın Orhaneli İlçesi’nde, dün sabah su almaya gittikten sonra kendisinden bir daha haber alınamayan 82 yaşındaki Ayşe Acar, arama kurtarma ekiplerinin çalışmaları sonucu 24 saat sonra bulundu. Yolunu kaybedince geceyi bulduğu çukurda geçirdiği belirlenen Ayşe Acar, kendisini arayan Sivil Savunma ve AKUT ekibiyle karşılaşınca "Kimi arıyorsunuz?" diye sordu. Devlet Hastanesi’nde kontrolden geçirilen ve sağlık durumunun iyi olduğu belirlenen Ayşe Acar, evine gönderildi.
Orhaneli’ye bağlı Göynükbelen Beldesi’ne 8 kilometre uzaklıktaki Baldıran Mevkii’nde bulunan bağevinde çocukları Celal ve Galip Acar ile birlikte yaşayan Ayşe Acar, dün saat 09.00 sıralarında, "Su doldurmaya çıkıyorum" diyerek evden ayrıldı.
Annelerinin saat 16.00’ya kadar eve dönmemesi üzerine meraklanıp çeşmeye giden Celal ve Galip Acar, burada su bidonlarını buldu. Çevrede yaptıkları arama sonucu anneleri Ayşe Acar’a ulaşamayan çocukları, durumu jandarmaya bildirdi.
Jandarmanın yanı sıra Bursa’dan gelen Sivil Savunma, AKUD, AFAD ve Nilüfer Belediyesi Arama-Kurtarma (NAK) ekipleri, belde ile bağevi arasındaki 8 kilometrelik bölgede gece boyunca arama yaptı. 200 kişilik arama- kurtarma ekibi tarafından bugün sabah da sürdürülen arama çalışmaları sonucu Ayşe Acar, bağevine 2 kilometre uzaklıkta saat 09.00 sıralarında bulundu.
Sivil Savunma ve AKUT ekibinin arazide arama yaparken bulduğu yaşlı kadın, "Kimi arıyorsunuz?" diye sordu. AKUT ekibindekilerin "Sizi arıyorduk" dediği Ayşe Acar, ardından kaybolmasını anlattı. Su almak üzere yola çıktığını ve bidonları çeşmeye bıraktıktan sonra kardeşinin eşi Fatma Oza’ya gitmek üzere giderken yolunu kaybettiğini söyleyen Ayşe Acar, "Geceyi çukur bir yerde, sabaha kadar namaz kılarak geçirdim. Gece 70-80 metre kadar yakınımda arazide bağırışlar, sesler duydum ama namaz kıldığım için namazımı da bozamadım derken gün ışığınca bağ evini bulmak için yola koyuldum" dedi.
Ayşe Acar, Orhaneli Devlet Hastanesi’nde kontrolden geçirildi. Sağlık durumu iyi olan ve doktorlara "Ben turp gibiyim. Aklım da başımda" diyen Ayşe Acar, evine gönderildi.