ZONGULDAK'ta kayalıklarda 3 gün mahsur kalan köpek, AFAD ekiplerinin yaklaşık 1.5 saat süren çalışmasıyla kurtarıldı. Bitkin düşen köpek, sağlık kontrolünden geçirip su ve yiyecek verilerek sahibini bulması için bırakıldı.
Bağlık Mahallesi'ndeki Mithatpaşa Tüneli'nin yapımında çalışan işçiler, pazartesi günü tünelin üst tarafındaki yamaçta kayalıklarda mahsur kalan köpeği gördü. İlk gün kayalıklardan inebileceğini düşünerek köpeğe müdahale etmeyen işçiler, ikinci gün de aynı yerde durduğunu görünce kendi çabalarıyla kurtarmaya çalıştılar, ancak başarılı olamadılar.
İşçiler 3'üncü gün itfaiyeye haber verdi. İtfaiye ekipleri de yaklaşık 30 metre yüksekliğindeki kayalıklarda mahsur kalan köpeği kurtaramadı. Bunun üzerine AFAD'dan yardım istendi. 3 kişilik AFAD ekibi, halat yardımıyla kayalıklara tırmanıp köpeğin bulunduğu yere ulaştı. Kurtarma çantasına konulan köpek, yine halat yardımıyla kayalıklardan indirildi.
Zonguldak Belediyesi'nde görevli veteriner, 3 gün aç ve susuz kalması nedeniyle bitkin düşen köpeği sağlık kontrolünden geçirdi. Herhangi bir sağlık sorunu bulunmayan köpeğe su ve yiyecek verildi. Boynunda tasması olan köpek, sahibini bulması için bırakıldı.
Kurtarma çalışmasını izleyen Zonguldak Hayvan Hakları Koruma Derneği Yönetim Kurulu üyesi Suzan Arığ, köpeği kurtaran ekibe teşekkür etti.