Akif ARICI/ANTALYA, () - ANTALYA'ya eşi ve oğluyla tatile gelen Kurban Kaya'nın kullandığı kamyonet, kontrolsüz kavşakta kamyonla çarpıştı. Arka koltukta oturan eşi 35 yaşındaki Canan Kaya araçtan fırlayarak yaşamını yitirdi, yaralanan 3.5 yaşındaki Mert ise hastanede tedaviye alındı.
Kaza saat 12.00 sıralarında Konyaaltı İlçesi, Akkuyu Mahallesi'nde meydana geldi. Kısa süre önce Ankara'dan kente tatile gelen Kurban Kaya, eşi Canan ve 3.5 yaşındaki oğulları Mert ile Konyaaltı Sahili'ne gitti. Öğle saatlerinde denizden çıkan aile, gezmek için araçlarına bindi. Kurban Kaya'nın kullandığı 06 KK 229 plakalı kamyonet, 16'ncı Cadde ile 20'nci Cadde'nin kesiştiği kontrolsüz kavşakta 24 yaşındaki Emrah Gümüşluol yönetimindeki 07 BTM 17 plakalı kamyonla çarpıştı. Kamyonetin arka tarafında oğlu Mert ile oturan Canan Kaya, çarpmanın etkisiyle camdan yola fırladı. Ağır yaralanan Kaya, olay yerine gelen sağlık ekiplerinin müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Hafif yaralanan Mert Kaya ise aynı ambulansla Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne götürüldü.
Kazadan yara almadan kurtulan kamyon sürücüsü Gümüşlüol gözaltına alınırken, eşinin öldüğüne inanamayan Kurban Kaya yol kenarında sinir krizi geçirdi. “Ben oğluma ne diyeceğim" diyerek ağlayan Kaya'yı, çevredekiler sakinleştirmeye çalıştı.
Yakınlarını telefonla arayan Kaya “Canan öldü. Gözlerimin önünde öldü. Canımın canı gitti. Ben Mert'e ne diyeceğim" dedi.
Kurban Kaya polis aracına alınarak sakinleştirilmeye çalışılırken, Canan Kaya'nın cesedinin yanında oğluna ait su şişesi kaldı. Kaya'nın cesedi, cenaze aracıyla Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.

FOTOĞRAFLI