KONYA'da market sahibi 43 yaşındaki Ali Karaca'nın yüzüne biber gazı sıkarak, kolundaki 5 bin lira ile tabancası bulunan elindeki çantayı gasp eden biri kadın 3 kişi, olaydan bir ay sonra bir kavga ihbarında yakalandı.
Olay, yaklaşık bir ay önce saat 00.30 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi İsmail Kaya Caddesi'nde meydana geldi. İddiaya göre uzman çavuşluktan ayrılan ve 5 yıldır market işleten Ali Karaca, işyerini kapatıp, kasadaki yaklaşık 5 bin lirayı çantaya koyarak 300 metre uzaktaki evine doğru yürümeye başladı. Karaca, kaldırımda yürürken karşı yönden gelen iki kişi yanına yaklaşarak ateş istedi.
BİBER GAZI SIKTILAR
Ali Karaca 'ateşim yok' dediği sırada şüphelilerden biri Karaca'nın gözüne biber gazı sıktı. Gazın etkisiyle Karaca'nın yere düşmesini fırsat bilen saldırganlar, boynundaki çantayı bıçakla keserek bindikleri otomobille olay yerinden hızla uzaklaştı. Bir süre sonra kendisine gelen Ali Karaca, eve gidip eşi Cemile Karaca'dan polise haber vermesini istedi. Olay yerine ekipler çevrede geniş çaplı inceleme başlattı ancak gaspçıların izine rastlamadı.
KAVGA İHBARIYLA ORTAYA ÇIKTI
Polis, dün Selçuklu İlçesi Akşemsettin Mahallesi'nde bir kadın ile erkeğin kavga ettiği ihbarını aldı. Olay yerine giden polis, 21 yaşındaki O.T. ile evli ve bir çocuk annesi 27 yaşındaki C.Y.'nin tartıştıklarını gördü. C.Y.'nin tartışma sırasında, O.T.'nin karıştığı bir olayı polise ihbar edeceği yönünde konuşmalarda bulunduğunu tespit eden ekipler, O.T.'yi gözaltına aldı.
O.T.'nin eşkaline bakan ve yaklaşık bir ay önce bir marketçinin gasp olayına karışmış olabileceği ihtimali üzerinde duran Cinayet Büro Amirliği'ne bağlı polis, şüpheliyi sorguya aldı. Yapılan sorgulama sonucu O.T., arkadaşı 35 yaşındaki Ü.K. ile birlikte marketçi Ali Karaca'yı gasp ettiklerini itiraf etti. Biber gazını kendisinin sıktığını ve arkadaşının da gasp edilen marketçinin kolundaki çantayı bıçakla keserek aldığını anlatan O.T., kavga ettiği C.Y.'nin de o sırada otomobilde bulunduğunu ileri sürdü. Gasp edilen ruhsatlı tabancayı ise altın karşılığında 37 yaşındaki C.Ş.'ye sattığını öne sürdü.
TABANCA BULUNDU
Gasp edilen tabanca yapılan operasyonla C.Ş.'nin evinde bulundu. Asker kaçağı olduğu tespit edilen O.T., sorgulamanın ardından  jandarma ekiplerine teslim edilirken, Ü.K. ile C.Y. de gözaltına alındı. Silahı satın aldığı tespit edilen C.Ş.'nin ise halen arandığı öğrenildi. Polisteki sorguları tamamlanan zanlılar adliyeye sevk edildi. Asayiş Şube Müdürlüğü'nün önünde basın mensuplarını gören C.Y. dışarıya çıkmak istemedi. Daha sonra polis aracına getirilen C.Y. 'Beni düşürdüğünüz hale bakın.' diyerek tepki gösterdi.